După anularea Mobile World Congress 2020, din cauza amenințării coronavirus, producătorii de telefonie mobilă trebuie să găsească metode alternative de a-și lansa noile flagship-uri cu care vor să domine piața și în 2020. Probabil o vor face prin intermediul lansărilor live, prin streaming, fără public, fără aplauze, dar cu telefoane tot mai performante.
Apple obișnuiește oricum să-și prezinte cele mai puternice iPhone-uri în fiecare an în septembrie, la Cupertino. Anul trecut au anunțat sistemul de cameră triplă al iPhone 11. De asemenea, au redus ușor prețul noilor terminale după ce telefoanele din 2018 nu au atins nivelul de vânzări așteptate. Încă mai sunt multe luni până vom afla detaliile concrete ale noului flagship cu care Apple vrea să le facă față lui Samsung și Huawei.
Înainte de a-l cunoaște, însă, potrivit leak-urilor de pe Internet se pare că va fi primul iPhone cu suport 5G. În această primăvară, însă, Apple probabil va lansa un nou model cu preț redus, chiar dacă evenimentul va fi afectat de criza coronavirusului la nivel mondial. Toate converg spre faptul că iPhone-ul din această primăvară se va numi iPhone 9 sau iPhone SE2. Se așteaptă să aibă un design similar cu iPhone 8, fără Face ID, cu o singură cameră și un ecran de 4,7 inchi. Adică va fi un telefon notabil mai compact decât obișnuiesc să fie telefoanele inteligente din prezent.
Până atunci, însă, cei care doresc să-și achiziționeze un iPhone, dar nu vor să plătească prețurile uriașe pe care le au imediat după lansare acestea, trebuie să știe că prețurile modelelor noi de iPhone au scăzut din nou, dat fiind că se așteaptă noi lansări.
Un telefon iPhone 10 , modelul 64GB, 4G, are un preț de puțin peste 3.300 de lei, redus de la 4.249 de lei. iPhone 10 este în continuare un telefon extrem de performant și de spectaculos, care poate rivaliza cu orice telefon lansat de curând.
Într-un top realizat de Business Insider anul trecut, iPhone 10 era încă între cele mai bune 10 smartphone-uri de pe piață, indiferent de producător, la nivel mondial. Chiar dacă iPhone 10 rulează pe chip-ul A11, nu pe A12, utilizatorii nu simt prea mult diferența dintre cele două procesoare, ambele foarte performante. Asta datorită update-ului sistemului de operare, care îmbunătățește performanțele procesorului.
Ba chiar, ținând cont de preț, iPhone 10 a fost declarat de Business Insider chiar un deal mai bun decât modelul următor al iPhone, XS, care costa cu circa 100 de dolari mai mult.
La vremea lui, iPhone 10 (sau iPhone X) a fost cu adevărat revoluționar. Multe din inovațiile sale sunt și azi excepționale, iar altele au fost preluate și de alte modele de la diferiți producători. Ecranul de 5,8 inchi este unul mai ușor de utilizat decât cele de peste 6 inchi care au urmat ulterior acestui model. În plus, are tehnologia Super Retina Display, după un deceniu de LCD la Apple. Este certificat HDR, are contrast de 1 milion la 1 și o acuratețe deosebită a culorilor.
Autonomia bateriei a fost mult îmbunătățită față de modelele anterioare, durând cu până la două ore mai mult decât la iPhone 7, de exemplu.
Camerele foto de pe spatele iPhone 10, deși doar cu câte 12 megapixeli fiecare și cu stabilizare optică de imagine, au fost o vreme cele mai bune de pe un telefon mobil. Pentru selfie-uri, camera de 7 MP, cu bliț cu patru LED-uri individuale, era și ea foarte bună, fiind capabilă de fotografii în mod Portret, cu blurare a fundalului.
Filmarea se face la iPhone 10 în format 4K cu 60 de cadre pe secundă, iar în slow motion ajunge la 240 fps la rezoluție Full HD.
Una dintre marile schimbări aduse la vremea lui de iPhone 10 a fost eliminarea butonului Home, unde a fost integrat senzorul Touch ID de scanare a amprentei. În schimb, a adus Face ID, care debloca telefonul prin scanarea feței. Un sistem atât de bun de recunoaștere facială încât nu putea fi păcălit nici de iluminarea din cameră, nici de faptul că ai barbă sau nu, dacă porți pălărie sau ochelari etc. Probabilitatea ca Face ID să fie păcălit este de 1 milion la 1.
Bonus: încărcare wireless!