Cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență din Craiova au primit recomandarea de a nu mai lucra în clinicile private în perioada pandemiei de coronavirus. Conducerea unității medicale a emis un act în acest sens. Managerul interimar Teodor Sas explică de ce s-a luat această decizie.
„În urma videoconferințelor cu Ministerul Sănătății pe care le-am avut în ultimele zile, s-a emis o recomandare. Nu este o obligație, dar este logic de ce s-a ajuns la această recomandare. Ce se întâmplă, de fapt? Fiind ambulatoriul închis, automat pacienții merg către cabinete private. Teoretic, la unele cabinete private se face triaj epidemiologic, dar nu poți să fii sigur. Unele sunt, în această perioadă, supraaglomerate. Din aceste motive, crește riscul de contaminare. Medicul sau asistentul intră în contact acolo cu un posibil pacient infectat, apoi vine în spital. Este la nivel de recomandare, pentru ca medicii să își ia măsurile ca să nu se întâmple acest lucru. Este de luat în calcul, o măsură de precauție în plus. Însă nu există nicio prevedere, un text în vreun ordin, o decizie de la Minister care să prevadă obligativitatea”, a declarat Sas pentru GdS.
Managerul interimar a confirmat că ambulatoriul este închis: „Este specificat în Ordonanța Militară. Bineînțeles, cazurile acute, cazurile care nu pot fi amânate se tratează, e firesc, actul medical se desfășoară în continuare. Am redus numărul de internați, în acest moment avem până în 250 de pacienți internați în spital.”