2.9 C
Craiova
vineri, 22 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCe investiții mai fac autoritățile din Dolj în timpul pandemiei

Ce investiții mai fac autoritățile din Dolj în timpul pandemiei

Ce investiții mai fac autoritățile din Dolj. Chiar dacă autoritățile se concentrează în prezent pe acțiunile privind sănătatea publică din cauza pandemiei de coronavirus, se poate spune și că „viața merge mai departe“.

Asta pentru că procedurile de achiziții publice derulate de autoritățile locale, societățile din subordine sau cele cu capital de stat au continuat și în contextul actual. Licitațiile au mers mai departe și după declararea stării de urgență în România, iar județul Dolj nu a făcut excepție.

Sistemul electronic de achiziții publice (SICAP) este oglinda faptului că viața merge mai departe și în timpul pandemiei. Primăriile continuă investițiile programate, Compania de Apă Oltenia dă înainte cu licitațiile din cadrul megaproiectului european privind Masterplanul de apă și apă uzată al Doljului, Direcția Silvică Dolj își vede de pregătirea terenurilor de pe care s-a recoltat masa lemnoasă – investiție de 10 milioane de lei, iar exemplele pot continua.

De fapt, vă prezentăm mai jos ce licitații sunt în derulare în județul Dolj, majoritatea demarate după data de 16 martie, când în România a fost decretată starea de urgență.

Se caută piese de schimb pentru avioanele IAR-46S

Ultima licitație din Dolj apare postată în SICAP pe 4 aprilie și este derulată de Aeroclubul României. Instituția vrea piese de schimb pentru avioanele IAR-46S, reparațiile urmând să se facă la Avioane Craiova, la Secţia de Reparaţii şi Întreţinere de Bază. Contractul, cu o valoare estimată de 600.000 de lei, se va executa până pe 31 mai, fiind acceptate și livrări parțiale, însă doar în cantitate completă pe tip de piesă. Tot Aeroclubul României pune în joc 1.250.000 de lei pentru construirea unui hangar de avioane, cu infrastructura aferentă, la Aeroclubul Teritorial „Oltenia“ Craiova de la Braniște.

Cu o zi mai devreme, adică pe 3 aprilie, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman“ a lansat o licitație privind „Servicii de mentenanță și suport tehnic pentru sistemul de gestiune a documentelor de bibliotecă TINREA“. Contractul are o valoare estimată între 208.000 lei și 312.000 lei, ofertele fiind așteptate până pe 15 aprilie.

Ce investiții mai fac autoritățile din Dolj. Ce mai cumpără SJU Craiova

Pe lângă materialele necesare în perioada de pandemie, Spitalul Județean de Urgență (SJU) Craiova a lansat, zilele trecute, procedura de achiziție a protezelor ortopedice. SJU caută să încheie un acord-cadru pe patru loturi de produse, cu o sumă totală maximă estimată de 658.720 de lei.

Tot spitalul mai vrea să încheie un contract multianual de achiziție a pieselor de schimb pentru aparatura radiologică, cu o valoare estimată de 428.772 de lei.

Și Serviciul Județean de Ambulanță Dolj vrea să cheltuiască 1.960.000 de lei pentru servicii de reparație și întreținere a autosanitarelor din dotare.

Spitalul Județean de Urgență Craiova
Spitalul Județean de Urgență Craiova

Tot în sfera sănătății se află și investiția de 1.714.866,42 lei (valoare estimată) pe care vrea să o demareze Consiliul Județean Dolj. CJ vrea să demoleze patru corpuri de clădire de la Centrul Medico-Social Amărăştii de Jos, aflate într-o stare avansată de degradare, trei chiar nefuncționale, și să construiască un Pavilion multifuncţional de 300 mp, pentru birouri, un depozit de alimente și o farmacie cu circuit închis.

Ce investiții se mai fac în Dolj

La Segarcea, autoritatea locală a scos la licitație proiectul tehnic și execuția la obiectivul de investiții „Reabilitare, modernizare și dotare școala gimnazială Segarcea”. Contractul a fost estimat la valoarea de 3.923180,86 lei, două luni fiind destinate proiectării și zece luni lucrărilor de execuție. Ofertele se primesc până la 30 aprilie.

Și Școala Gimnazială Lișteava, din comuna Ostroveni, va fi reabilitată și modernizată. Contractul are o valoare estimată de 1.256.248,98 lei fără TVA (proiect tehnic și execuție), iar ofertele sunt așteptate până la 27 aprilie. O valoare similară, de 1.230.153,79 lei fără TVA, a fost estimată și pentru lucrările de reabilitare, extindere, modernizare și dotare a căminului cultural din satul Predești. Lucrările de aici se fac însă prin intermediul Companiei Naționale de Investiții.

De o restaurare va avea parte și Biserica Sfântu Nicolae din Moțăței, în cadrul unui proiect comun româno-bulgar. Valoarea totală a contractului de lucrări este de 1.606.902,92 lei. La Sopot, primăria și-a propus să modernizeze drumurile de exploatare agricolă. Contractul este estimat la valoarea de 4.143.371,68 lei, iar ofertele se primesc până la 15 aprilie.

Și la Cârcea se pregătește o investiție, dar mai mică. Primăria vrea să amenajeze un loc de joacă în curtea Liceului Tehnologic „Constantin Ianculescu“. Contractul, care prevede amenajarea terenului și dotarea lui cu echipamente de joacă și dale elastice/paviment de cauciuc, are o valoare totală estimată de 363.518,40 lei.

Ce investiții mai fac autoritățile. Pe ce cheltuie Romsilva în Dolj peste 10 milioane de lei

La Dolj, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva RA, prin Direcția Silvică Dolj, a demarat recent două proceduri de achiziție. Pentru servicii care constau în tăierea de jos a subarboretului, a speciilor copleșitoare și a semințișurilor neutilizabile a pus în joc suma de 1.896.000 de lei.

În schimb, pentru pregătirea mecanizată a terenului și a solului în suprafețele din fond forestier de pe care s-a recoltat masa lemnoasă, în vederea creării condițiilor pentru executarea împăduririlor, este pregătit un contract în valoare totală de 10.414.800 lei.

Aici vorbim de șapte loturi, adică de pregătirea terenurilor aparținând Ocoalelor Silvice de la Calafat, Craiova, Dăbuleni, Filiași, Poiana Mare, Sadova și Segarcea.

Pentru pregătirea mecanizată a terenului și a solului în suprafețele din fond forestier din Dolj de pe care s-a recoltat masa lemnoasă, Romsilva va plăti 10 milioane de lei
Pentru pregătirea mecanizată a terenului și a solului în suprafețele din fond forestier din Dolj de pe care s-a recoltat masa lemnoasă, Romsilva va plăti 10 milioane de lei

Tot în județ, Compania de Apă Oltenia a scos recent la licitație extinderea sistemelor de alimentare cu apă în Calafat, Maglavit, Cerăt, Balasan, Poiana Mare și Piscu Vechi. Valoarea contractului este de 33.822.038 de lei, lucrările făcând parte din megaproiectul european privind Masterplanul de apă și apă uzată al Doljului.

La Dăbuleni, reabilitarea și modernizarea spațiilor verzi din zona sălii de sport a fost scoasă la licitație pentru suma de 2.839.248,71 lei (proiect tehnic și execuție). În fine, în orașul vecin, Bechet, se vor executa reparații curente la clădirea punctului de trecere a frontierei. Investiția este derulată de CJ Dolj, valoarea estimată a contractului scos la licitație fiind de 584.512,55 lei.

Ultimele licitații de la Primăria Craiova

Trecând la Primăria Craiova, ultimele proceduri de achiziție se referă la proiectare tehnică, detaliile de execuție și serviciile de asistență tehnică la unele grădinițe deținute de municipalitate. Este vorba de grădinițele cu program prelungit „Ion Creangă“- valoare de contract de 246.404 lei, Phoenix – 208.830 lei și Căsuța cu Povești – 247.716 lei.

Primăria Craiova a scos la licitație zilele trecute și proiectarea, detaliile de execuție și serviciile de asistență tehnică pentru proiectul privind modernizarea căii de rulare a tramvaiului de pe Calea Severinului – un contract de 361.242 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS