0.6 C
Craiova
luni, 25 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCarantinații au ocupat deja 200 de locuri de cazare în Rânca

Carantinații au ocupat deja 200 de locuri de cazare în Rânca

Stațiunea montană Rânca, din Gorj, a devenit cel mai mare centru de carantină din județ.

Raportat la sfârșitul săptămânii trecute, numărul persoanelor intrate în carantină în județul Gorj s-a dublat. Este vorba de aproape 600 de cetățeni care se aflau luni în centre de carantină din județ, și 1.689 în autoizolare. La nivelul localităților Gorjului, sunt peste 20 de centre de carantină. Aproximativ 200 de persoane au fost internate doar în pensiunile, cabanele și hotelurile din stațiunea montană Rânca.

În acest sens, Direcția de Sănătate Publică Gorj, a încheiat contracte cu Primăriile din Baia de Fier și Novaci. Astfel, DSP Gorj decontează serviciile de cazare și masa la pensiuni preluate de primării în zona turistică Rânca. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Gorj, în Rânca mai sunt disponibile alte câteva sute de locuri pentru cazarea celor care trebuie să intre în carantină.

Intervenția autorităților în teritoriu

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, activat la sediul Instituției Prefectului – Județul Gorj, asigură, în permanență, aplicarea ordonanțelor militare, a ordinelor comandantului acțiunii și a procedurilor în vigoare în contextul epidemiologic actual, asigurându-se, totodată, identificarea persoanelor care sosesc pe teritoriul județului Gorj din zone galbene sau roșii de risc, plasarea acestora în autoizolare sau carantină, după caz, monitorizarea și verificarea acestora.

Structurile de intervenție din cadrul ISU Gorj și Serviciului Județean de Ambulanță Gorj intervin, permanent, pentru acordarea asistenței medicale și primul ajutor calificat tuturor persoanelor din județul Gorj, fie că vorbim despre intervenții obișnuite, fie despre intervenții la persoane aflate în autoizolare, persoane care prezintă simptomatologie specifică infecției cu COVID-19 sau persoane care sunt confirmate ca infectate cu COVID-19. „234 de astfel de intervenții au fost gestionate doar weekendul trecut de către echipaje profesioniste din cadrul ISU Gorj și SAJ Gorj.

Dintre acestea, 28 de intervenții (17 gestionate de către echipajele SMURD și 11 gestionate de către echipajele SAJ) au reprezentat asistență medicală și prim-ajutor calificat pentru persoane aflate în autoizolare sau care au prezentat simptomatologie specifică infecției cu COVID-19“, conform Grupului de Comunicare al CJCCi Gorj.

Jumătate s-au vindecat

Este de amintit că opt persoane din județul Gorj au fost diagnosticate cu infecția COVID-19. Şapte dintre acestea au fost diagnosticate pe teritoriul județului Gorj, iar o persoană din județul Gorj a fost diagnosticată în București, la data diagnosticării aflându-se într-un centru de carantină din Capitală. Din fericire, dintre cele opt persoane diagnosticate, patru au fost declarate vindecate, iar din informațiile pe care le deținem, celelalte patru prezintă o stare de sănătate generală bună. „Sfârșitul de săptămână a fost unul foarte încărcat și în ceea ce privește plasarea în carantină sau autoizolare a persoanelor care au venit pe teritoriul județului Gorj din zone roșii sau galbene de risc epidemiologic. 229 de persoane au fost plasate în carantină începând cu data de 4 aprilie până la această oră.

Majoritatea au fost preluate din alte județe de către echipaje ale ISU Gorj și transportate cu mijloace speciale de transport către centrele de carantină de pe raza județului. Facem apel către cetățenii județului pentru respectarea cu strictețe atât a prevederilor ordonanțelor militare, cât și a normele de igienă și distanțare socială. Prin conștientizare, disciplină, solidaritate și reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus, putem contribui cu toții la stoparea extinderii acestuia“, conform Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS