Deținătorii de unități de cazare din Rânca sunt nemulțumiți de faptul că nu toți au parte de carantinați.
Doar câteva zeci de pensiuni au reușit să găzduiască gorjeni veniți în ultimele două săptămâni în județ, din zone de mare risc. Este vorba de țări care au un număr ridicat de decese și de persoane infectate. Dat fiind acest lucru, există riscul ca persoanele care vin din astfel de țări să fie infectate, chiar dacă nu prezintă simptome. Prin urmare, ar putea transmite virusul care a ucis foarte multe persoane.
Așadar, carantina de 14 zile este obligatorie pentru cei care sosesc în județ din țări precum: Italia, Spania, Anglia, Franța și altele. Dat fiind faptul că în urmă cu aproximativ două săptămâni Direcția de Sănătate Publică Gorj nu mai reușea să găsească locuri de cazare în Târgu Jiu și alte localități, s-a mers înspre zona Rânca.
La început nu au vrut centre de carantină în Rânca
Iniţial, deținătorii de locuri de cazare din Rânca nu au vrut sub nicio formă să cazeze gorjeni veniți din zone de risc, dar acum se înghesuie să își ofere serviciile. În Rânca sunt 700-800 de pensiuni, cabane și hoteluri. Nu toate pot fi utilizate pentru centre de carantină. Sunt acceptate doar cele care au camere dotate cu baie proprie. Sunt însă sute de locuri de cazare care îndeplinesc această condiție. Prin urmare, oferta este generoasă și aproape toți investitorii își pun la dispoziție pensiunile și cabanele. Totul depinde însă de cât de mulți gorjeni vor mai veni acasă în următoarele zile. Este greu de estimat, având în vedere că se apropie sărbătorile pascale.
Cei care vor ajunge acum în centre de carantină din Rânca vor rămâne 14 zile departe de familie, deci nu vor petrece Paștele acasă. Cabanierii se luptă pentru a putea caza persoane, dat fiind faptul că statul oferă 230 de lei pe zi de persoană. Între nimic și suma respectivă, dat fiind faptul că sectorul horeca este închis, se preferă primirea de cetățeni care vin din zone de risc.