5.1 C
Craiova
vineri, 18 octombrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriElevii din Rojiște, sprijiniți financiar și informați

Elevii din Rojiște, sprijiniți financiar și informați

Primăria comunei Rojiște și conducerea Școlii Gimnaziale Rojiște, în colaborare cu Fundația World Vision România, au venit, în această perioadă dificilă, în sprijinul elevilor din localitate.

Deși cursurile au fost suspendate începând cu data de 11 martie, elevii școlii nu au întrerupt activitățile educative din cadrul a două proiecte importante, desfășurate de unitatea de învățământ în parteneriat cu Consiliul Local Rojiște și fundația World Vision, cu sprijinul companiilor Pepco și Cummins.

Proiecte educative pentru elevii din Rojiște

Din ianuarie 2018, Consiliul Local Rojiște a încheiat un parteneriat cu școala din comună și cu fundația World Vision. Tot atunci, a debutat și primul proiect, dedicat ciclului primar, numit Pâine și Mâine. „După programul didactic, copiii rămân la școală încă 3 ore, în regim de afterschool. O oră este prevăzută pentru o masă caldă, pe care o primesc la început. Apoi, timp de 2 ore, copiii fac temele pentru acasă și alte activități, cu sprijin specializat. Este vorba despre activități pentru accelerarea învățării, activități recreative și activități de pregătire pentru viață”, explică Irina Broscaru, directorul Școlii Gimnaziale Rojiște.

Începând cu anul 2019, programul a fost extins și la învățământul gimnazial, sub numele Școală după școală.

Copiii participă, în cadrul programului, și la unele activități extracurriculare. „Vara trecută copiii au mers la Straja, într-o tabără organizată de World Vision și sponsorizată de Cummins Generator Technologies. Au făcut vizite la Biblioteca „Alexandru și Aristia Aman”, la Muzeul Olteniei, au mers la film. Cei de la World Vision ne-au susținut foarte mult și le mulțumim pentru ceea ce fac”, adaugă Irina Broscaru. „De asemenea, le transmitem mulțumiri și sponsorilor acestor două programe. Pepco România sprijină programul Pâine și Mâine, iar Cummins Generator Technologies face posibilă Școala după școală”.

World Vision și Primăria Rojiște, un parteneriat solid

Primăria Rojiște își dorește ca parteneriatul cu fundația World Vision să continue cât mai mult.

„Colaborarea cu Fundația World Vision a decurs foarte bine încă de la început. Punem preț pe educația copiilor noștri, iar orice proiect care contribuie la dezvoltarea și bunăstarea lor este binevenit. Cei de la World Vision sunt oameni extraordinari și suntem convinși că vom putea dezvolta și alte proiecte frumoase în viitor, alături de ei. De asemenea, apreciem companiile Pepco și Cummins, care au ales să se îndrepte spre comunitate și să susțină programe de responsabilitate socială. Mulțumită lor și fundației World Vision, acești copii primesc un plus de educație și îngrijire”, a menționat edilul Ionel Nedelcu.

Copiii au primit tichete pentru hrană și pliante informative

Dată fiind întreruperea cursurilor, în această perioadă, copiii nu au mai putut beneficia de masa caldă din cadrul celor două programe desfășurate de Școala Gimnazială Rojiște. „Noi nu am întrerupt activitățile educative prevăzute în cele două proiecte, ci le-am desfășurat online. Din păcate, însă, contextul nu a mai permis și acordarea mesei calde cu care elevii erau obișnuiți”, spune directoarea unității de învățământ.

Astfel, pentru a-i face să treacă mai ușor peste aceasta perioadă, reprezentanții Fundației World Vision, cu sprijinul Primăriei Rojiște, au distribuit tichete în valoare de 180 lei/ elev, cu care aceștia își pot procura hrana.

Cu acest prilej, copiii au primit și pliante informative privind modalitățile de prevenire a infectării cu COVID-19.

Primarul comunei Rojiște urează tuturor colaboratorilor și locuitorilor comunei „Sărbători fericite alături de cei dragi!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS