9.4 C
Craiova
marți, 7 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăLocalSecretele alegerii rujului

Secretele alegerii rujului

Ni se intâmpla tuturor femeilor: stam o ora la raionul de produse cosmetice, studiem fiecare culoare de ruj (cu nuantele derivate aferente) si fiecare textura – iar când ajungem acasa, constatam ca, pur si simplu, nu ni se potriveste. Care ar putea fi explicatia si care sunt aspectele de care ar trebui sa tinem cont in alegerea rujului?


Una dintre cele mai frecvente si, in acelasi timp, sâcâitoare probleme consta in neconcordanta dintre culoarea originala a rujului, asa cum apare in tub, si cea de pe buzele noastre. Exista doua explicatii: fie este vorba despre pigmentul natural al buzelor, care poate influenta nuanta, fie despre asa numitul „ton secundar“, care nu poate fi usor perceput si al carui rol este esential. Cum poti sti care este tonul secundar al unui ruj? Este simplu – traseaza o linie pe o coala alba de hârtie.


Un alt criteriu – poate cel mai important – pentru alegerea rujului consta in nuanta pielii dumneavoastra. Este adevarat, trebuie sa tineti cont atât de culoarea ochilor, cât si de cea a parului – insa contrastul cel mai vizibil (si inestetic, daca ai facut o alegere gresita) este cauzat de pigmenti.


Rujul de un rosu intens, stralucitor, nu va arata niciodata prea natural, desigur, dar daca sunteti blonda, aveti pielea alba si ochii albastri sau verzi, poate ca ar trebui sa-l evitati. Este… prea mult. Orientati-va, mai degraba, spre un ruj roz, care va va crea o aparenta fragila, delicata si naturala. Puteti recurge, de asemenea, la diferite nuante de bej. In cazul in care sunteti roscata, puteti folosi fara teama rujul rosu sau roz – acestea se vor potrivi foarte bine si va vor desavârsi chipul, conferindu-i un plus de personalitate.


Daca aveti parul saten, este cel mai simplu: puteti folosi aproape orice nuanta de ruj, exceptând tonurile caramizii. In aceeasi nota, fiti atenta la culoarea roz. Este foarte moderna in aceasta primavara, insa ar trebui sa recurgeti la tonurile cele mai deschise si pale, pentru a evita o distonanta cromatica inestetica.


Având, de regula, pielea usor maslinie, femeile brunete pot opta pentru rujul rosu intens, sau pentru cel de nuanta caisei. De asemenea, puteti recurge la nuante precum bej, portocaliu si chiar auriu. Ca regula generala, evitati rujurile cu textura mata, in favoarea celor sidefate.


Trucuri pentru buze


Conturare


In locul creioanelor de contur atât de des recomandate, care sa se potriveasca perfect culorii rujului, stilistii utilizeaza din ce in ce mai mult creioane „nude“, „invizibile“, neutre. „Creioanele sunt mai dure, iar rujurile sunt mai cremoase, asa ca un creion colorat va rezista mai mult decât un ruj, si va veti alege cu o dunga inestetica in jurul buzelor“, aminteste Carmindy, un stilist care recomanda English Ideas Enhance Lip Definer, in tonurile pielii. Make-up artist-ul Mally Roncal, care se ocupa de imaginea multor celebritati, a creat un creion de contur numit Lip Fence.


Acoperire


Dupa conturarea buzelor in ton neutru, puteti colora buzele cu un creion care se potriveste rujului si aplicati apoi putina pudra. Buzele dumneavoastra vor fi gata pentru ruj, insa nu uitati sa-l aplicati cu o pensula speciala, care asigura rezistenta machiajului.


Jocuri de culoare


Cu cât este creionul mai inchis la culoare, cu atât buzele dumneavoastra vor parea mai mici si pielea mai palida, mai stearsa. Tonurile catre albastru albesc dintii, cele portocalii si galbene au un efect contrar, iar tonurile neutre dau prospetime machiajului, chiar daca sunt de culoarea buzelor, cu o tenta de roz sau mov. In opinia unor stilisti, nimic nu intrece un machiaj al buzelor in tonuri bej-neutre sau proaspete-cireasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS