29.5 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAu murit mai mulţi americani de COVID-19 decât în Războiul din Vietnam

Au murit mai mulţi americani de COVID-19 decât în Războiul din Vietnam

Numărul de decese din Statele Unite ale Americii de COVID-19 a depășit marți cele 58.220 de vieți pierdute în timpul războiului din Vietnam. În Războiul din Vietnam (1955-1975) şi-au pierdut viaţa 58.220 de militari americani. Deşi cele două evenimente nu au nicio legătură, acest prag are o valoare simbolică, pentru că Războiul din Vietnam rămâne unul din cele mai mari traumatisme trăite de americani în secolul al XX-lea.

Cazurile din SUA s-au dublat în 18 zile și reprezintă o treime din toate infecțiile din lume. Tot marţi, Statele Unite au depăşit alt prag simbolic, un milion de cazuri diagnosticate cu COVID-19. Aceasta reprezintă circa o treime din numărul total de cazuri înregistrate în lume, potrivit bilanţului Universităţii Johns Hopkins.

Numărul real de cazuri este considerat a fi mai mare, oficialii de sănătate publică de stat avertizând că lipsa de lucrători instruiți și materiale au capacitate de testare limitată.

Aproximativ 30 la sută din cazuri au avut loc în statul New York, epicentrul focarului american, urmat de New Jersey, Massachusetts, California și Pennsylvania.

Numărul de decese din SUA de la primul deces înregistrat pe 29 februarie a ajuns la 58.365 marți, cu peste 2.000 față de ziua precedentă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS