29.5 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn mops, primul câine din SUA testat pozitiv la coronavirus

Un mops, primul câine din SUA testat pozitiv la coronavirus

Un mops din Carolina de Nord a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, marcând prima infecție cunoscută la un câine din Statele Unite, potrivit presei americane, citată de DPA.

Animalul de companie, numit Winston, a făcut parte dintr-un studiu al Universității Duke la 1 aprilie. O întreagă gospodărie a fost testată pentru virus, a raportat canalul TV local WRAL.

„Virusul care provoacă COVID-19 a fost detectat la câine”, a spus dr. Chris Woods, investigatorul principal al Studiului Molecular și Epidemiologic al Infecției Suspecte. El a adăugat că acesta a fost primul caz din SUA de infectare a unui câine.

Mama, tatăl și fiul au fost testaţi pozitiv, în timp ce fiica, un alt câine și o pisică au avut teste negative. Șopârla familiei nu a fost testată.

Mopsul a prezentat simptome ușoare timp de câteva zile, potrivit stăpânei Heather McLean.

„A fost o zi în care nu a vrut să-și mănânce micul dejun, și mopşilor că le place să mănânce, așa că mi s-a părut foarte neobișnuit”, a spus ea pentru WRAL. Mopsul se alătură unui Pomeranian din Hong Kong, care a fost primul câine din lume care a testat pozitiv pentru virus în februarie. De atunci au fost raportate mai multe cazuri la pisici de companie și opt tigri și lei într-o grădină zoologică din New York. Cercetările sugerează că, în general, câinii sunt susceptibili la infecție, dar par a fi mai puțin afectați decât dihorii sau pisicile, potrivit Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animalelor. „Până în prezent, nu există dovezi că animalele de companie joacă un rol semnificativ în răspândirea bolii”, potrivit site-ului organizației.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS