17.9 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNumărul cazurilor de COVID 19 crește de la o zi la alta

Numărul cazurilor de COVID 19 crește de la o zi la alta

De o săptămână și jumătate nu a fost zi în care să nu fie raportat cel puțin un caz de coronavirus în județul Gorj.

În momentul de față sunt înregistrare 46 de cazuri, însă este de așteptat ca totalul să treacă de 50 în cursul zilei de joi, dat fiind faptul că între timp au mai apărut 4 cazuri la Motru și sunt și alte analize la care este așteptat rezultatul. Între infectați se află și doi minori.

Creșterea numărului de cazuri este pusă de autorități și pe o relaxare a populației care a ieșit din case din ultimele zile. Din acest motiv, poliția și jandarmii au continuat să aplice sancțiuni.

„Polițiștii gorjeni au desfășurat 19 misiuni specifice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID 19. Astfel, a fost verificat modul de respectare a măsurii de izolare la domiciliu în cazul a 1.033 de persoane, iar 6 agenți economici au fost verificați cu privire la respectarea interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență. În cadrul acțiunilor, polițiștii au aplicat 66 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 92.400 de lei, pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației“, se arată în informarea Prefecturii Gorj.

Ce amenzi au aplicat polițiștii

Totodată, polițiștii locali au aplicat o sancțiune contravențională, pentru nerespectarea Ordonanței Militare nr. 3/2020, în valoare de 2.000 de lei. Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj au executat misiuni de menținere a ordinii publice în zona a opt centre de carantină cu 18 jandarmi, precum și însoțirea a două transporturi de persoane spre centrele de carantină sau în tranzit pe raza județului Gorj.

Jandarmii gorjeni au desfășurat și activități de verificare în teren privind respectarea interdicției de a nu părăsi locația de izolare ca măsură de prevenire a răspândirii COVID -19, la un număr de 46 de persoane. Cu această ocazie, o persoană a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID 19“, mai spune Instituția Prefectului Gorj.

Amenzi aplicate și la Secția Boli Infecțioase

Și inspectorii Direcției de Sănătate Publică Gorj au aplicat amenzi în ultimele zile, în unitățile medicale. Este vorba de Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. „Inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj au desfășurat acțiuni de control la Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu în vederea limitării răspândirii infecțiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2.

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică Gorj l-au sancționat contravențional pe șoferul mașinii care transporta hrana bolnavilor, întrucât nu purta echipament de protecție. Acesta a fost surprins în momentul în care a intrat cu autoutilitara în curtea spitalului. Valoarea amenzii se ridică la suma de 2.000 de lei“, potrivit DSP Gorj.

„De asemenea, un ajutor de bucătar a primit un avertisment din cauză că nu purta bonetă. O altă sancțiune, tot în valoare de 2000 de lei, a fost aplicată bucătarului de serviciu. Acest control s-a efectuat în urma unei sesizări telefonice făcute de o pacientă internată în Secția de Boli Infecțioase. Femeia reclama faptul că a găsit o insectă în mâncare.

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică Gorj au efectuat controale la blocul alimentar din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, sancționând bucătarul de serviciu pentru nerespectarea măsurilor prevăzute de normele de igienă în vigoare, privind prepararea, păstrarea, depozitarea, transportul și servirea produselor alimentare. Menționăm că în cadrul blocului alimentar a fost efectuată operațiunea de dezinsecție, atât în preajma sărbătorilor pascale, cât și în seara zilei de 24.04.2020”, potrivit DSP Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS