2.8 C
Craiova
duminică, 24 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRetete culinarePrăjitură cu ananas şi nucă de cocos

Prăjitură cu ananas şi nucă de cocos

Ingrediente

Aluat: 50 g unt moale, 50 g zahăr, 2 ouă, un vârf de linguriţă sare, 150 g făină, 50 g amidon alimentar, 1 linguriţă praf de copt, 1 ananas din conservă sau proaspăt.
Crema: 150 g zahăr, 150 g unt, 3 linguri de lapte, 150 g nuca de cocos.

Mod de preparare

Se tapetează tava cu hârtie de copt, care se unge cu puţin unt pe ambele părţi. Făina se amestecă cu amidonul, sare şi praful de copt. Untul moale şi zahărul se amestecă cu mixerul, apoi se încorporează ouăle pe rând, mixând bine după fiecare. Se adaugă amestecul de făină, rezultând un aluat puţin mai gros. Se toarnă în tavă şi se întinde uşor, uniform, pe toată suprafaţa. Ananasul se taie bucăţele şi se pune pe aluat.
Crema de cocos: Într-o cratiţă se amestecă laptele, untul şi zaharul şi se pune pe foc. Când untul şi zahărul se topesc, se adaugă nuca de cocos şi se lasă să fiarbă 1-2 minute. Se amestecă bine. Crema de cocos se întinde uniform peste bucăţile de ananas. Se dă prăjitura la cuptor, la temperatură medie, şi se lasă până se rumeneşte. După ce se răceşte, se presară cu zahăr, se porţionează şi se serveşte..

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS