Începând din această seară, SC Salubritate Craiova SRL, operatorul care are delegată activitatea de dezinsecție, dezinfecție și deratizare pe domeniul public al Craiovei, va demara cea de-a doua etapă de dezinsecţie, cu condiţia ca vremea să fie favorabilă. După lungi amânări, DSP Dolj a avizat, în sfârşit certificarea conformității activităților de deratizare, dezinsecţie și dezinfecție cu normele de igienă și sănătate publică.
Produsele biocide folosite în cadrul acestei intervenții sunt Vectobac WG (larvicidare) și Solfac Trio, aflate în grupa a treia de toxicitate și avizate de Ministerul Sănătății.
Suprafața totală pe care va avea loc dezinsecția este de 762.35 hectare.
Dezinsecţia este obligatorie
Proprietarii de terenuri, agenții economici, instituțiile publice și asociațiile de proprietari din municipiul Craiova , potrivit art. 109 din Regulamentul privind desfășurarea activităților de salubrizare, au obligația de a realiza dezinsecția în spațiile deținute cu orice titlu.
Frecvenţa dezinsecţiei
Frecvența intervenției este prevăzută la art. 105: „-(1) Din punctul de vedere al frecvenței, dezinsecția pentru combaterea țânțarilor se execută:
a) lunar, în sezonul cald, pentru spațiile deschise prevăzute în programul unitar de acțiune;
b) minimum 3 tratamente pe an și ori de câte ori este nevoie, în spațiile comune închise ale clădirilor.
(2) Pentru combaterea altor vectori dezinsecția se execută:
a) trimestrial și ori de câte ori este nevoie, în spațiile închise ale operatorilor economici cu profil nealimentar, instituțiilor publice și spațiile comune închise ale clădirilor;
b) lunar și ori de câte ori este nevoie, în spațiile închise ale operatorilor economici cu profil alimentar și ale unităților sanitare;
c) numai la solicitarea persoanelor fizice din spațiile cu destinație de locuință”.