12.9 C
Craiova
vineri, 8 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDezinsecţie în cartierele Lăpuş şi Calea Bucureşti

Dezinsecţie în cartierele Lăpuş şi Calea Bucureşti

Salubritatea, operatorul care se ocupă cu dezinsecţia, dezinfecţia şi deratizarea în oraşul Craiova, reia acţiunea de dezinsecţie.

Aceasta a fost demarată în urmă cu câteva săptămâni, dar întreruptă din cauza condiţiilor meteo. În această săptămână, diminuarea precipitaţiilor a permis operatorului să reia operaţiunea de dezinsecţie în cartierele oraşului.


„Vremea ne-a permis duminică noapte să reluăm dezinsecția pe spațiile verzi din cartiere și să continuăm programul, suspendat săptămâna trecută din cauza ploilor, în cartierele Craiovița Nouă, Brazda lui Novac, Rovine și Bariera Vâlcii. În această seară, echipajele noastre vor interveni pentru pulverizarea insecticidelor în Lăpuș, iar mâine vom finaliza operațiunea de combatere a țânțarilor și căpușelor cu cartierul Calea București“, se arată într-un comunicat al SC Salubritate Craiova SRL.


Produsele biocide folosite în cadrul acestei intervenții sunt Vectobac WG (larvicidare) și Solfac Trio, aflate în grupa a treia de toxicitate și avizate de Ministerul Sănătății.

Dezinsecţia este obligatorie

Proprietarii de terenuri, agenții economici, instituțiile publice și asociațiile de proprietari din municipiul Craiova, potrivit art. 109 din Regulamentul privind desfășurarea activităților de salubrizare, au obligația de a realiza dezinsecția în spațiile deținute cu orice titlu.

Frecvenţa dezinsecţiei

Frecvența intervenției este prevăzută la art. 105:
„(1) Din punctul de vedere al frecvenței, dezinsecția pentru combaterea țânțarilor se execută:
a) lunar, în sezonul cald, pentru spațiile deschise prevăzute în programul unitar de acțiune;
b) minimum trei tratamente pe an și ori de câte ori este nevoie, în spațiile comune închise ale clădirilor.

(2) Pentru combaterea altor vectori, dezinsecția se execută:
a) trimestrial și ori de câte ori este nevoie, în spațiile închise ale operatorilor economici cu profil nealimentar, instituțiilor publice și spațiilor comune închise ale clădirilor;
b) lunar și ori de câte ori este nevoie, în spațiile închise ale operatorilor economici cu profil alimentar și ale unităților sanitare;
c) numai la solicitarea persoanelor fizice din spațiile cu destinație de locuință“.

De asemenea, potrivit prevederilor art. 4 lit. d din HCL nr. 319/2009, cu modificările şi completările ulterioare, prin care a fost aprobat Regulamentul privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova, precum şi stabilirea, constatarea şi sancţionarea faptelor ce constituie contravenţii, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500-2.500 lei pentru persoane fizice și 1.000-2.500 lei pentru persoane juridice „neasigurarea condiţiilor de igienă prin operaţii de curăţenie, dezinsecţie şi deratizare a locuinţelor individuale, blocurilor de locuinţe, anexe gospodăreşti, în jurul blocurilor de locuinţe ori în jurul spaţiilor în care îşi desfăşoară activitatea, de către proprietari, chiriaşi ori deţinătorii legali“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS