Bilanțul cazurilor de coronavirus a atins pragul de 7 milioane în lume, potrivit Reuters, în timp ce numărul deceselor a trecut de 400.000. În jur de 3,5 milioane de pacienți s-au vindecat, la nivel mondial.
Criză de oxigen în Peru
Peru, a doua ţară cea mai afectată din America Latină de pandemia noului coronavirus după Brazilia, se confruntă cu un deficit important de oxigen medical, a recunoscut sâmbătă ministerul sănătăţii de la Lima. Cei 9.500 de pacienţi internaţi au adus sistemul spitalicesc din Peru în pragul colapsului, în special din cauza lipsei de oxigen, care a fost declarat joi de către autorităţi drept „resursă strategică”.
Potrivit unor surse din ministerul sănătăţii, la nivelul ţării se înregistrează un deficit de aproximativ opt mii de flacoane de oxigen medical, cantitate ce nu poate fi acoperită de fabricile copleşite deja de solicitări. Guvernul peruvian a anunţat adoptarea de măsuri pentru furnizarea cât mai rapidă a oxigenului necesar şi pentru importarea acestuia, dacă va fi cazul.
Aproximativ 190.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost identificate în Peru până în prezent. Bilanţul oficial al deceselor este de 5.301, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 139 de morţi.
Danemarca se relaxează de tot
Danemarca continuă măsurile de relaxare şi a anunţat sâmbătă redeschiderea, începând de luni, a centrelor sportive şi de agrement, inclusiv a piscinelor şi a sălilor de sport, la aproape trei luni de la închiderea lor din cauza epidemiei noului coronavirus. Sub incidenţa acestor noi măsuri intră „sporturile desfăşurate în interior şi în comun care nu au fost deja permise, precum şi (…) toate spaţiile unde se desfăşoară activităţi sportive şi de agrement, în special săli de jocuri, locuri de joacă şi înot, piscine şi centre de fitness”, a anunţat ministerul culturii pe site-ul său de internet.
Îngrijorări din cauza protestelor din SUA
Zeci de mii de oameni au participat la protestele din Statele Unite şi marile oraşe din vestul Europei, în plină pandemie de coronavirus, pentru a denunța rasismul, după moartea lui George Floyd. Experţii spun că aceste aglomerări de oameni sunt extrem de periculoase și ar putea duce la apariţia unui al doilea val masiv de îmbolnăviri de COVID-19.