Din cauza crizei economice generate de noul coronavirus, o mulțime de oameni s-au trezit fie cu veniturile lunare scăzute, asta în cel mai bun caz, fie chiar disponibilizați de la fostele locuri de muncă. Cum nevoia de bani rămâne aceeași de la o lună la alta, mare parte a celor afectați de măsurile economice luate, se văd nevoiți să apeleze la diverse credite, pentru a-și putea plăti facturile și celelalte cheltuieli lunare.
Dacă și tu te afli în această situație, nu poți să nu te întrebi dacă împrumutul pentru care urmează să aplici este cea mai bună variantă de pe piață sau dacă nu cumva există opțiuni ceva mai avantajoase, oferite de alți creditori.
În fond, atunci când dorești să cumperi un frigider sau un telefon mobil, spre exemplu, întotdeauna intri pe mai multe site-uri, pentru a vedea pe care dintre ele produsul dorit are prețul cel mai mic, nu? Atunci de ce nu ai face la fel și când aplici pentru un credit?
Știm că nu este deloc simplu să confrunți două sau mai multe împrumuturi între ele, pentru că unele vin cu diverse comisioane de acordare, altele au anumite taxe care poate că nu îți sunt foarte clare etc. Dar ce ai zice dacă ți-am spune că există un site unde compararea creditelor este extrem de simplă?
Financer.com este soluția
Ei bine, prin intermediul platformei Financer, de acum înainte vei putea compara foarte ușor produse financiare oferite de cei mai mari creditori din țara noastră.
Tot ce trebuie să faci este să alegi suma pe care dorești să o împrumuți, să selectezi perioada de rambursare, iar la un simplu click distanță vei putea analiza creditele ce vor respecta toate condițiile alese de tine.
Vei putea compara ratele lunare, costul total, valoare dobânzi și multe alte asemenea criterii, după bunul plac.
Care sunt avantajele comparării creditelor?
Se poate ca după tot ce ai citit până acum, să te întrebi „De ce este bine să compar credite înainte de a le accesa? Ce am de câștigat?”.
În continuare, vom enumera doar o mică parte din avantajele ce vin din confruntarea produselor financiare între ele:
- Economisești bani – până nu compari creditele existente pe piață, nu ai de unde să știi exact care dintre acestea vor veni cu costurile lunare și/ sau totale cele mai mici; alegând varianta cea mai ieftină, ajungi, practic, să economisești niște bani la final de contract
- Descoperi și alți creditori, poate mai avantajoși – adesea, cele mai renumite instituții financiare vor avea și costurile cele mai mari; comparând ofertele existente, se poate să dai de creditori ce vin cu condiții mai bune, de care poate că nici nu știai în prealabil
- Vezi toate costurile adunate la un loc – în analiza costurilor aferente împrumuturilor, sunt luate în calcul toate taxele și comisioanele, astfel încât poți face o comparație obiectivă a sumei totale pe care o vei avea de suportat la rambursarea creditului
În concluzie, data viitoare când ai nevoie să iei un împrumut, asigură-te că mai întâi compari ofertele existente pe piață și abia apoi aplică pentru varianta care te atrage cel mai tare.