8.7 C
Craiova
luni, 25 noiembrie, 2024

Reţeta de weekend

Ingrediente

250 g pişcoturi, 10 g gelatină, 150 g unt, 100 g zahăr pudră, 300 g smântână, 300 g iaurt, 500 g vişine congelate sau proaspete, 400 ml smântână pentru frişcă, 2 linguri zahăr, ciocolată rasă.

Mod de preparare

Punem vişinele într-un vas, pe foc, şi le lăsăm până dau în clocot. Le punem într-o strecurătoare. Caramelizăm două linguri de zahăr şi stingem cu zeama de la vişine. Lăsăm pe foc până se topeşte caramelul. Frecăm untul moale cu zahărul pudră, apoi încorporăm treptat smântâna şi iaurtul.
Punem gelatina să se înmoaie.
Mixăm smântâna pentru frişcă. Punem gelatina pe foc până se topeşte, apoi turnăm în fir subţire peste compoziţia de iaurt şi unt. Adăugăm frişca bătută. Punem folie într-un vas, turnăm jumătate din cremă, apoi aşezăm vişinele tăvălite prin răzătură de ciocolată. Împingem puţin vişinele în cremă, apoi aşezăm pişcoturile uşor înmuiate în siropul de caramel. Repetăm procedura cu al doilea strat de cremă, vişine şi pişcoturi. Învelim vasul cu folie şi îl lăsăm în frigider până dimineată, când îl răsturnăm pe un platou şi ornăm.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS