Europa e pe cale sa isi ia definitiv ramas bun de la mâncurile de tip fast-food, de la hamburgerii si cartofii prajiti de doi euro. Mai nou, sunt pe val asa-numitele „fast good“. Pentru câtiva euro in plus, gurmanzii pot servi doar cartofi proaspeti si ulei de masline, schimbat in permanenta, si carne biologica. Acesta este numele noului proiect al lui Ferran Adria, un multipremiat bucatar catalan, angajat al lantului de hoteluri NH. „Obiectivul restaurantelor Fast Good este acela de a reda demnitatea pierduta restaurantelor fast-food“ a spus bucatarul. Intr-un fel, initiativa spaniolului este un pariu social, el fiind sigur ca este posibil sa manânci si repede, si bine, fara a consuma o cantitate uriasa de calorii. Adria vorbeste despre initiativa sa ca fiind un self-service „modern, urban, rapid, pentru toate buzunarele si, mai ales, de calitate“. Noul tip de restaurante „fast-good“ este destinat persoanelor care nu au la dispozitie mult timp pentru a servi masa, insa nici nu doresc sa renunte la o alimentatie sanatoasa si de calitate.
Astfel de localuri au fost deja deschise la Madrid si in curând vor fi deschise si la Milano, Torino, Roma si Siena, ele oferind un echilibru perfect intre fast-food si mâncarea traditionala, gratie profesionalismului echipei si utilizarii de excelente materii prime si ingrediente tipice ale unei bucatarii de calitate.
Sandvisuri de patru stele si sucuri naturale
Cu alte cuvinte, tot sandvisuri, insa de patru stele, cu pâine atent aleasa, tramezzini (felii mai lungi) moi, insa si clasicul „bocadillo de pata negra“, sandvisul traditional spaniol cu sunca. „Pe lânga sandvisuri, puteti servi aici si hrana rece, salate proaspete cu amestecuri de fasole verde si bucatele de ficat de rata, si tot felul de specialitati care de care mai delicioase, cu garnituri de orez salbatic si cuscus. Cartofii prajiti, care nu provin din ambalaje congelate, sunt pregatiti cu ulei de masline, schimbat regulat“, a spus Ferran Adria.
Adevarata vedeta a meniului este hamburgerul realizat cu carne din cea mai buna. Desertul este si el de calitate, fiind demn de cele mai rafinate restaurante, si la fel de apreciate sunt si briosele. Iubitorii de sucuri se pot desfata aici cu cele mai bune sucuri de fructe, de la portocale rosii si pâna la pepene. Preturile sunt medii, variind intre noua si 18 euro.