Spitalul din Rovinari și-ar putea mări capacitatea de cazare a pacienților.
Potrivit autorităților locale, în urma pandemiei de coronavirus, s-a ajuns la concluzia că este nevoie de un spital de urgență din Rovinari pentru a putea prelua cât mai multe cazuri și pentru a beneficia de un buget mai mare în ceea ce privește decontările de la Casa Județeană pentru Asigurări de Sănătate Gorj.
Robert Filip, primarul din Rovinari, a declarat că în ultimii ani unitatea medicală din oraș a beneficiat de un program amplu de modernizări și de dotare cu echipamente medicale și instrumentar. De puțină vreme, Spitalul Orășenesc din Rovinari beneficiază de serviciile unui Computer Tomograf nou și de serviciile unui echipament de tip RMN.
Astfel, pacienții care vin la unitatea medicală nu trebuie să fie trimiși la cabinete private sau la alte spitale din județul Gorj.
Vor cere suplimentarea numărului de paturi
Șefii Spitalului Orășenesc din Rovinari vor propune Ministerului Sănătății să crească numărul de paturi pentru unitatea medicală din oraș. Există toate secțiile necesare și pot fi prestate serviciile de urgență.
„Este obiectivul nostru să avem în orașul Rovinari un spital de urgență. Ar fi al treilea din județul Gorj, după cel de la Târgu Jiu și de la Târgu Cărbunești. Avem în localitate un mare agent economic și aici pot apărea accidente. Este vorba de Complexul Energetic Oltenia, cu Termocentrala Rovinari, unde sunt mii de angajați, și de carierele de la EMC Roșia – Rovinari, unde sunt alte câteva mii de salariați. Se impune existența la Rovinari a unui spital de urgență și putem să oferim serviciile necesare și investigațiile medicale specifice. Sperăm să ne fie aprobată solicitarea de a crește numărul de paturi pentru Spitalul din Rovinari și ulterior să putem primi statutul de spital de urgență. Ar însemna un pas mare pentru sănătatea din Gorj și din Rovinari“, a declarat Robert Filip, primarul din Rovinari.
Analiză a activității secțiilor
Edilul din Rovinari, Robert Filip, a mai spus că este nevoie ca în perioada următoare să fie realizată o analiză a activității secțiilor Spitalului Orășenesc din localitate. Astfel, verificările vor viza activitatea fiecărei secții și a fiecărui medic, pe număr de pacienți și pe încasări.
Potrivit primarului Robert Filip, acesta i-a solicitat managerului Constantin Podaru să prezinte Consiliului Local Rovinari o analiză a eficienței actului medical din perspectiva medicilor care sunt angajați la unitatea spitalicească din oraș. Robert Filip a spus că sunt medici care au foarte mulți pacienți și care au nevoie de o creștere a numărului de paturi și de susținere din partea conducerii și a primăriei, dar sunt și cadre medicale care nu arată deloc preocupate de desfășurarea unei activități la spital și nu sunt afectate dacă au sau nu pacienți în decursul unei luni.
„Pacientul mai vine și după medic. Este ușor să îi trimiți pe toți la Târgu Jiu sau la alte spitale și ție să îți intre lună de lună leafa pe card și să nu ai niciun fel de problemă. Noi nu vrem să avem încasatori de salariu, ci medici care salvează vieți sau tratează pacienți și care sunt căutați de pacienți de peste tot. Cine nu are activitate poate să plece. Înseamnă că se poate continua și fără el sau aducem medici care să facă treabă“, a spus Robert Filip.