6.8 C
Craiova
vineri, 22 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriUniversitatea din Craiova, în elita educaţiei antreprenoriale superioare

Universitatea din Craiova, în elita educaţiei antreprenoriale superioare

Cel mai mare centru universitar din sud-vestul României, Universitatea din Craiova, pune la dispoziţie studenţilor, pentru examenul de admitere 2020, 2.860 de locuri la licență-buget și 1.720 de locuri-buget la master. La taxă, candidaţii pot opta pentru unul dintre cele 2.720 de locuri cu taxă la licenţă şi 1.658 locuri cu taxă la master.

Absolvenţii liceelor din mediul rural pot opta anul acesta pentru unul dintre cele 91 de locuri licenţă-buget destinate special lor.

Ofertă bogată pentru licență, master și doctorat

Universitatea din Craiova oferă posibilitatea pregătirii în 95 de programe de licență și 85 de programe de master, repartizate pe șase domenii fundamentale de ierarhizare existente în acest moment la nivel național. Şi oferta educațională pentru formare continuă este substanțială, incluzând 36 de programe postuniversitare și 13 programe de conversie.

Universitatea din Craiova oferă şi programe de studii universitare la formele de învăţământ cu frecvenţă redusă (IFR) şi/sau la distanţă (ID), având acreditate programele de învăţământ respective la forma de învăţământ cu frecvenţă.
Universitatea din Craiova se numără printre cele mai importante instituţii organizatoare de doctorat din România: 27 de domenii și 145 de conducători de doctorat afiliați şcolilor doctorale.

Condiții moderne și parteneriate solide

Studenţii Universităţii din Craiova au la dispoziţie o infrastructură de pregătire şi cercetare de ultimă generaţie, precum și parteneriate extrem de solide cu mediul socio-economic şi cu cel academic internaţional. Universitatea din Craiova este partener academic strategic pentru mai bine de 250 de universităţi din lume.

În plus, studenții craioveni beneficiază de posibilitatea obținerii unor burse de performanță, de merit, burse sociale sau de ajutor social ocazional, burse de voluntariat sau burse private. Există și burse speciale instituite de Universitatea din Craiova: bursa FORUMUL CARIEREI sau bursa INCESA.
Pentru studenții din afara localității, Universitatea din Craiova oferă aproximativ 3.100 de locuri de cazare în cele 14 cămine studenţeşti (plus unul la Drobeta-Turnu Severin) în patru campusuri: Campus Agronomie, Campus Mecanică, Campus Electrotehnică, Campus Educaţie Fizică şi Sport.

Parteneriate cu mediul de business, în ajutorul studenților

Universitatea din Craiova a dezvoltat peste 200 de parteneriate cu agenţii economici de la nivel regional şi naţional. Universitatea din Craiova se mândreşte şi cu o reuşită unică în peisajul antreprenoriatului. Printr-un ONG pe care l-a fondat (EDUCOL – Asociaţia pentru Educaţie SV Oltenia) a obţinut o finanţare internaţională de peste 1 milion de dolari (pe platforma Global Giving), prin care a înfiinţat, împreună cu Primăria Craiova şi Fundaţia Ford, un Centru de Resurse şi Angajament în care derulează un program de antreprenoriat social.

Universitatea din Craiova este lider în ceea ce priveşte dezvoltarea conceptului de universitate antreprenorială. Valoarea contractelor de cercetare cu mediul economic a depăşit suma de 1,5 milioane euro. Valoarea totală a proiectelor pe fonduri europene aflate în implementare este de peste 66 milioane de lei. Valoarea propunerilor trecute de faza de eligibilitate, unele dintre ele aflate în stadiul final al încheierii contractelor, este de peste 288 milioane lei. Mai mult, valoarea proiectelor în parteneriat cu comunitatea locală pentru promovarea proiectelor de antreprenoriat social este de peste 10 milioane de lei.

Proiecte care susţin practica de specialitate și educaţia antreprenorială, proiecte finanţate de mari companii interesate de studenţii şi absolvenţii noştri, toate acestea fac din Universitatea din Craiova instituţia de învăţământ superior cu dezvoltarea cea mai rapidă în ultimii ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS