6.8 C
Craiova
vineri, 22 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTopul specializărilor la liceele din Dolj, după media de admitere

Topul specializărilor la liceele din Dolj, după media de admitere

Absolvenţii de gimnaziu au aflat azi la ce licee şi specializări au fost admişi. În judeţul Dolj, după repartizarea computerizată sunt 21 de specializări de la patru colegii, la care ultima media de admitere nu a scăzut sub 9. Sunt însă şi 30 de specializări la care ultima medie de admitere este sub 5.

Cele 21 de specializări la care media de admitere nu a scăzut sub 9 sunt de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, Colegiul Naţional „Carol I”, Colegiul Naţional „Elena Cuza” din Craiova şi de la Colegiul Naţional „Ştefan Velovan” din Craiova.


Primele patru locuri la nivelul judeţului Dolj, după media de admitere în clasa a IX-a, sunt ocupate de Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova cu specializări de la profilul real. Clasa de ştiinţe ale naturii are cea mai mare medie de admitere din judeţ. Ultimul elev acceptat are 9.89. Apoi, la matematică-informatică- bilingv engleză ultima medie de admitere a fost 9.83. Specializarea aceasta este pe locul opt la nivel naţional.
Tot la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” la matematică-informatică ultima medie de admitere a fost 9,64, iar la matematică-informatică- bilingv germană cea mai mică medie de admitere a fost 9,53.

Specializări cu ultima media până la 9,50

În preferinţele elevilor cu cele mai mari medii se află şi Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova. Şi aici cea mai solicitată specializare a fost tot ştiinţe ale naturii. Ultimul admis are 9,52. Urmează specializarea matematică-informatică cu media 9,51.
Pe locul VII se află specializarea filologie- bilingv egleză, de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, cu ultima medie de admitere 9.51 şi matematică-informatică bilingv- franceză cu 9,50.
Colegiul Naţional „Elena Cuza” din Craiova este pe locul IX, în Dolj cu 9,50 ultima medie de admitere la ştiinţele naturii.

Specializări cu medii peste 9.00

Pe locul X în Dolj se află specializarea matematică-informatică- bilingv engleză de la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova, cu media 9,47. Urmează două specializări de la Colegiul Naţional „Elena Cuza” din Craiova, filologie- bilingv engleză- cu 9,39 şi matematică -informatică- 9,37.


Apoi, Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” are la specializarea ştiinţe sociale cu ultima medie de admitere 9,28.
La câteva sutimi sunt specializările ştiinţe ale naturii-bilingv engleză de la Colegiul Naţional „Elena Cuza”-9,27 şi specializarea filologie cu 9,23 de la acelaşi colegiu.
Colegiul Naţional „Ştefan Velovan” din Craiova are cele mai mari medii de admitere la specializările matematică-informatică – 9,15, ştiinţe ale naturii -9,11 şi filologie – 9,09.

Medii peste 9 sunt şi la filologie -bilingv franceză – 9,04 de la Colegiul Naţional „Elena Cuza”, şi la filologie-bilingv spaniolă de la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova.

Zeci de specializări cu medii sub 5


La polul opus sunt 30 de specializări la care elevii au intrat cu medii sub 5. Sunt în general, specializări de la licee tehnologice din Craiova şi judeţ. În Craiova, exemple de acest fel se găsesc la Liceul „Matei Basarab”, la Liceul „George Bibescu”, Liceul Tehnologic Auto, Liceul de Industrie Alimentară, Liceul CFR

Şi anul acesta sunt elevi care deşi au medii sub 5 la examen au optat şi au fost admişi la clase cu profil real, la specializările matematică-informatică şi ştiinţe ale naturii. Exemplele se regăsesc la liceele din Pleniţa, Bechet şi Amărăştii de Jos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS