1.8 C
Craiova
sâmbătă, 23 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajTratamente botox împotriva ridurilor: ce recomandă un estetician de renume?

Tratamente botox împotriva ridurilor: ce recomandă un estetician de renume?

Sâmbăta aceasta, în data de 25 iulie, Clinica Medlink are eveniment special. Alina Mușețescu, doctor estetician foarte râvnit în Europa, vine în Craiova și va lua programări suplimentare pentru tratamente împotriva ridurilor și cearcănelor și tratamente pentru mărirea buzelor cu acid hialuronic și botox.

Programează-te acum pentru un tratament! Intră pe clinicamedlink.ro sau sună la 0770.982.559 și programează-te pentru un tratament împotriva ridurilor și cearcănelor sau pentru mărirea buzelor.

Având în vedere evenimentul special exclusivist, am adresat câteva întrebări doctorului pentru a înțelege mai bine aceste tratamente.

Poate că din cauza frunților inexpresive ale prea multor vedete de la TV, botox primește oarecum o reputație negativă, dar pentru cei din lumea reală, care au încercat tratamentul, este puțin probabil să observi că au făcut ceva.

„Spun asta tot timpul – dacă tratamentul s-ar fi numit altfel decât botox, ar fi obținut o acceptare mai bună”, spune dr. Alina Mușețescu. „Este vorba de moderare și ar trebui privit mai mult ca întreținere, pentru a arăta mai tânără, mai degrabă decât o modalitate de a arăta dramatic diferit. Nu îți conduci mașina într-un mod haotic și o duci la verificat la fiecare zece ani – îi faci o întreținere regulată astfel încât să o menții ca nouă“.

Rezultatele sunt mai mult decât doar estetice

Rezultatele sunt mai mult decât doar estetice, în special pentru cei care transpiră excesiv și folosesc botox pentru a dezactiva glandele sudoripare. Se pare că oamenii vorbesc tot timpul despre botox și, indiferent dacă te gândești sau nu, chiar și vorbind despre acesta creează conotații negative.

Desigur, nu este pentru toată lumea și, dacă nu simți nevoia, atunci te poți simți liberă să refuzi un astfel de tratament. Dar pentru a clarifica orice concepție greșită, am rugat-o pe dr. Alina Mușețescu să ne ofere câteva informații despre tratamentul cu botox și cum să-ți dai seama dacă este potrivit pentru tine.

Citește mai departe pentru a obține toate informațiile de care ai nevoie despre botox, indiferent dacă îl iei în considerare sau dacă ești mai puțin interesată de tratament.

Ce este botox și ce face?

„Botoxul este un compus format de bacterii, care este o toxină cu botulism”, explică Mușețescu. Deși conceptul sună înfricoșător, atunci când este utilizat în doze foarte controlate, practica este sigură.
Compusul este injectat într-o zonă specifică și, odată intrat, se leagă de receptorii din mușchiul zonei respective, afectând nervii din interior. „Prin urmare, atunci când nervul tău eliberează o substanță chimică pentru a face acel mușchi să acționeze, acțiunea este oprită”, adaugă ea. „Funcția scade, iar ridurile care se formează ca urmare a contracției musculare se vor diminua sau vor dispărea complet. Totuși, nu este un lucru static. Corpul tău regenerează acești receptori în timp“.

Este la fel ca un filler?

Absolut deloc. În timp ce botox afectează mușchiul, un filler face exact așa cum sugerează numele său: este folosit pentru a umple ridurile sau chiar pentru a nu exista nepotriviri în volum pe față.
„Produse precum Juvederm pot fi folosite pentru a umple buzele și a completa anumite cute în jurul feței”, explică dr. Alina Mușețescu. Dacă o anumită linie sau rid este prea adâncă pentru a fi tratate cu botox, umplutura poate să-și diminueze temporar aspectul și rezultatele durează, în medie, nouă luni.

Unde este folosit?

Cele mai obișnuite locuri cu care se injectează botox sunt zonele din jurul ochilor, dintre ochi și fruntea. Dr. Mușețescu l-a folosit, de asemenea, de-a lungul maxilarului pentru a contracara pierderea osoasă și pentru a corecta o buză în scădere.
„Îl poți injecta strategic pentru a ridica buzele – ca un efect Mona Lisa, mai degrabă decât un aspect încruntat”, ne spune ea. Zona cea mai surprinzătoare? În axilă. Când este injectat în glandele sudoripare, botoxul poate opri complet transpirația și mirosul timp de luni de zile. „Se schimbă jocul pentru unii oameni și este unul dintre cele mai de impact tratamente noncosmetice pentru botox”, adaugă Mușețescu.

Cine ar trebui să se programeze pentru un astfel de tratament?

Majoritatea oamenilor sunt candidați ideali pentru un astfel tratament, dar dr. Alina Mușețescu își îndeamnă pacienții să fie realişti și să nu devină prea nerezonabili cu tratamentul.
„Este o modalitate bună de a preveni ridurile fine, dar nu vreau ca tinerii să fie influențați negativ să creadă că este necesar”, spune ea. „Oamenii pot apela la un astfel de tratament la începutul anilor 30, și este vorba mai mult despre întreținere“. Ideea este de a face pacientul să arate neafectat de vârstă.

Cât durează?

Imediat după administrarea tratamentului, botoxul va avea nevoie oriunde de la una la zece zile pentru a-și face efectul. Iar apoi, în medie, durează aproximativ trei până la patru luni, deoarece acesta este timpul de care corpul are nevoie pentru a regenera noi receptori din mușchi.

Cum pot găsi un practicant care să-l injecteze?

Deși multe persoane pot injecta botox, asta nu înseamnă că ar trebui.
„Mergi la cineva care este atestat în chirurgie plastică pentru a face această evaluare. Vrei să ai un medic care înțelege anatomia feței“, spune dr. Mușețescu.
„A merge la cineva care este calificat și consecvent este foarte important. Documentăm tot ceea ce facem astfel încât să ne asigurăm că pacientul are parte de rezultate. Este științific modul în care o facem, astfel încât să putem obține un rezultat care să fie cel mai bun pentru tine“.
Dacă îți restrângi opțiunile în funcție de costurile proprii doar pentru a merge la cineva care nu a fost atestat în chirurgie plastică, rezultatele sunt adesea variate. În plus, pune întrebări despre unde se injectează botoxul și fii vocal cu privire la ceea ce speri să obții în urma unui tratament botox.

Ar trebui să evit să fac ceva după aceea?

În general, nu. Dacă medicul tău a făcut procedura corect și precis, botoxul nu se va muta nicăieri. Aproape că există perioade de oprire, deoarece marcajele acului se estompează în câteva minute. „Este injectat, se difuzează câțiva milimetri, se leagă de receptori și ăsta este tot procesul“, ne asigură Mușețescu. „Le spun oamenilor să aștepte 40 de minute înainte de orice activitate, astfel încât să nu apară nicio vânătaie, atunci ei pot face orice vor“.

Se poate construi într-adevăr o imunitate împotriva botoxului?

Deși oamenii susțin că se poate întâmpla, este extrem de rar.
„Pot număra în cei peste zece ani de experiență în care am făcut acest lucru, poate doi oameni care spun că au dezvoltat o imunitate, dar nu știu dacă este din cauză că nu vin frecvent”, spune Mușețescu.
În mod alternativ, cei care fac un tratament botox în mod regulat pot vedea o scădere a activității musculare, astfel încât este posibil să nu mai aibă nevoie de următoarea dată.
„Pe măsură ce tratezi mușchii care provoacă ridurile, acestea devin mai mici și mai puțin viguroase, așa că nu ai probabilitatea de a forma ridurile și nu vei avea nevoie de Botox atât de frecvent“, adaugă ea. „Vei ajunge într-un punct în care ai nevoie de mai puțin botox pentru a obține aceleași rezultate pe care le-ai obținut la început”.

Îți dorești să scapi de riduri și cearcăne? Vrei buze mai mari?

Programează-te pentru evenimentul de sâmbătă și vei avea oportunitatea să o întâlnești pe Alina Mușețescu, unul dintre cei mai râvniți doctori esteticieni din Europa.
Intră pe clinicamedlink.ro sau sună la 0770 982 559 și programează-te pentru tratamente realizate cu precizie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS