8.4 C
Craiova
marți, 26 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCele nouă centre de salvare montană trec în administrarea primăriilor

Cele nouă centre de salvare montană trec în administrarea primăriilor

Toate centrele de salvare montană din județul Gorj vor trece în administrarea primăriilor.

Este vorba de un total de nouă centre de salvare montană, care au fost realizate în cadrul unui proiect-pilot desfășurat în România. Finanțarea a fost asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Au fost construite centre noi sau amenajate în clădiri existente în localitățile din zona montană și submontană a județului Gorj. Clădirile și bunurile sunt, în prezent, în administrarea Consiliului Județean Gorj, respectiv a Serviciului Public Județean Salvamont Salvaspeo. Cele nouă centre fac parte din sistemul integrat de salvare montană a județului Gorj și pot deservi, în caz de urgență, serviciile din județele vecine.

Realizarea celor nouă centre de intervenție a vizat crearea, dezvoltarea și modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale și creșterea calității serviciilor turistice în Gorj.

Centre de intervenție dotate corespunzător

Cele nouă centre de intervenție au fost realizate și vor reveni unităților administrativ teritoriale: Tismana, Bumbești-Jiu, Stănești, Polovragi, Baia de Fier (două baze), Runcu, Padeș și Schela.

Construcțiile în care funcționează bazele Salvamont pentru intervenție vor putea fi reutilizate de autoritățile locale, însă va trebui să fie numai în interesul Salvamont. „Predarea–primirea bunurilor mobile și imobile rezultate din implementarea proiectului „Realizarea sistemului integrat de salvare montană a județului Gorj” și a documentațiilor tehnice și financiare aferente acestora se va face pe bază de protocoale încheiate între Consiliul Județean Gorj, Serviciul Public Județean Salvamont Gorj și unitățile administrativ-teritoriale partenere, prin reprezentanții legali.

Consiliile locale ale unităților administrativ-teritoriale partenere vor stabili regimul juridic al bunurilor repartizate și modalitatea de administrare a acestora, începând cu data încheierii protocoalelor de predare-primire, prin raportare la reglementările legale în vigoare privind patrimoniul unităților administrativ-teritoriale.

Stabilirea modalității de administrare nu exclude posibilitatea de reutilizare a construcțiilor conform destinației primare stabilite prin proiect, la solicitarea Consiliului Județean Gorj pentru interesul exclusiv al Serviciul Public Județean Salvamont Gorj“, potrivit Consiliului Județean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS