8.4 C
Craiova
marți, 26 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia, pe primul loc în răspândirea epidemiei de COVID-19 în Uniunea Europeană

România, pe primul loc în răspândirea epidemiei de COVID-19 în Uniunea Europeană

România este pe primul loc în evoluția epidemiei de COVID-19 în Uniunea Europeană, potrivit unui raport publicat de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor. Are cea mai mare rată de pozitivare: 19 decese la un milion de locuitori, față de media europeană de 4 și o rată a cazurilor noi de aproape 4 ori cât media UE, potrivit g4media.

România este pe primul loc în răspândirea epidemiei de COVID-19 în UE, potrivit unui raport publicat de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC). Acesta analizează situația din UE și Marea Britanie. Țara noastră are cea mai mare rată de pozitivare, un raport de 19 decese la un milion de locuitori în 14 zile, în condițiile în care media europeană este de 4. Rata cazurilor noi depistate la 100.000 de locuitori este de aproape 4 ori cât media europeană.

Ţara noastră este menționată între statele cu niveluri scăzute ale testării

Potrivit raportului publicat de ECDC, cele mai multe noi cazuri în 14 zile la nivelul UE și UK au fost raportate în Spania (28.267), România (15.420) și Franța (13.245), în condițiile în care țara noastra este menționată între statele cu niveluri scăzute ale testării.

Creșterea gradului de ocupare a locurilor în spitale și secțiile de terapie intensivă se observă doar în Bulgaria, Croația, Cehia, Luxemburg, România și Slovenia, menționează documentul.

Din 2 august, doar șase state au raportat o creștere a cazurilor cu peste 30%

Din 2 august, doar șase state (Belgia, Cehia, Luxemburg, Malta, România și Spania) au raportat o creștere a cazurilor cu peste 30%. Doar în trei țări (Luxemburg, România și Spania) rata este mai mare de 60 de noi cazuri la 100.000 de locuitori. Luxemburg are cea mai mare rată – 209,5, însă la o populație foarte mică și la o rată de testare extrem de mare. Aceasta este urmată de România – 79,4 și Spania – 60,2. Media europeană este de 21,5.

Rata de pozitivare diferă între regiunile fiecare țări

Raportul menționează că rata de pozitivare diferă între regiunile fiecare țări, fiind cazuri în care în Luxemburg și unele regiuni din Bulgaria, Croația, Spania și România au raportat și rate de 120 de infectări la 100.000 de locuitori.

România este pe primul loc la rata deceselor la un milion de locuitori

România este pe primul loc la rata deceselor la un milion de locuitori, cu 19,1 în 14 zile. Este urmată de Marea Britanie – 13,8 și Bulgaria – 12,3, în condițiile în care media la nivelul UE și UK este de 4,1.

Rata de pozitivare este de 6,2% în România, media europeană fiind de 1,4%

Rata de pozitivare este de 6,2% în România, 5,1% în Croația și de 4,5% în Spania, media europeană fiind de 1,4%.

Epidemia are un trend crescător în regiuni din majoritatea statelor europene

Conform raportului, epidemia are un trend crescător în regiuni din majoritatea statelor europene. ECDC consideră că țările care înregistrează o creștere a numărului de cazuri, după relaxarea restricțiilor, ar trebui să aibă în vedere reintroducerea unor măsuri.
Agenția europeană subliniază importanța evaluării riscului la nivel local. ECDC subliniază că statele care realizează testare masivă sunt capabile să detecteze mai bine și mai rapid o creștere a numărului de cazuri și să identifice grupele la risc crescut de îmbolnăvire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS