Ingrediente:
6 lămâi potrivite ca mărime, 1 1/4 căni zahăr tos, 5 căni cu apă rece
Mod de preparare:
Spălați lămâile și curățați coaja galbenă cu un curăţător de legume, fără să luaţi şi pieliţa albă de sub ea. Puneţi fâşiile de coajă într-un bol și amestecaţi-le cu zahărul. Acoperiți vasul și lăsați să stea cel puțin două ore sau peste noapte.
Fierbeţi apa într-o oală, la foc mare; stingeți focul și turnați-o peste amestecul de coajă de lămâie cu zahăr. Amestecaţi şi lăsaţi să stea până se dizolvă complet zahărul, aproximativ 5 minute.
Strecuraţi printr-o sită și aruncați cojile. Lăsaţi să se răcească la temperatura camerei, 20 până la 30 de minute.
Tăiaţi lămâile pe jumătate și stoarceţi zeama peste amestecul precedent. Amestecaţi bine şi turnați limonada într-o carafă de sticlă. Daţi la rece înainte de servire, cel puțin 2 ore.