Cea de-a opta ediţie a Simpozionului Internaţional de Sculptură „Drumuri Brâncușiene s-a încheiat luni, 31 august 2020, cu prezentarea celor şapte opere lucrate de artiştii participanţi.
Evenimentul, organizat de Casa de Cultură „Traian Demetrescu” (TRADEM), s-a desfăşurat sub genericul „Craiova – semne ale existenței culturale”, implicaţi într-un maraton al creaţiei artistice timp de 20 de zile.
Lucrările vor fi expuse în spaţii reprezentative
În perioada următoare, lucrările realizate de cei şapte artişti români de renume internaţional invitaţi la această ediţie vor fi expuse în locuri reprezentative din oraş, în spaţii care să potenţeze forţa expresiei lor artistice. „Ne dorim ca una dintre lucrări să fie amplasată la Muzeul de Artă. Avem în vedere şi Grădina Botanică sau centrul oraşului”, transmit reprezentanţii Casei de Cultură „Traian Demetrescu”.
Un înger, „călător” în Craiova
O noutate este epilogul gândit de către organizatori pentru ediţia din acest an. Astfel, sâmbătă, 5 septembrie, una dintre opere, o sculptură din lemn intitulată „Înger Călător” şi plămădită de mâinile artistului Marian Zidaru, va fi purtată într-o călătorie simbolică prin oraş, de la est către vest, într-un „pelerinaj” inspirat de drumul lui Constantin Brâncuşi de la Craiova până la Paris.
Sculpturi din marmură, fier şi lemn
În realizarea operelor propuse la această ediţie, cei şapte artişti au avut suport de lucru 3 tipuri de materiale: marmură, fier și lemn.
La finalul evenimentului, la Craiova vor rămâne operele:
Darie Dup – Umbra (metal)
Marian Zidaru – Înger călător (lemn)
Bogdan Severin Hojbotă – Influorescență (marmură)
Dan Nica – Ceas solar (marmură)
Bogdan Adrian Lefter – Semne țesute – (metal)
Alin Neacșu – Visare (marmură)
Petre Virgiliu Mogoșanu – curator – Patos (marmură).