Președinții de consilii județene și primarii vor avea puteri maxime asupra fondurilor europene de miliarde de euro care vor fi alocate României în perioada de programare 2021-2027 pentru investiții regionale, destinate inclusiv firmelor mici și mijlocii, conform viitoarei arhitecturi instituționale propuse de Ministerul Fondurilor Europene. Din acești bani vor putea fi realizate investiții județene în drumuri, utilități, școli, spitale, eficiență energetică în clădiri, turism, patrimoniu cultural, digitalizarea serviciilor publice locale/soluții smart city, etc.
Asta înseamnă că autoritățile locale nu vor mai avea nicio scuză dacă nu vor atrage proiecte medii și mari în următorii 4 ani. Vor avea la dispoziție bani pentru dezvoltarea infrastructurii și îndeplinirea obiectivelor indicate în Agenda 2030 a Națiunilor Unite și cele din New Green Deal of the Europe Commission, care să asigure neutralitatea climatică până în 2050 și trecerea la energia regenerabilă până în 2035.
Problema rămâne însă aceeași: au actualii conducători ai județului Dolj capacitatea să atragă aceste fonduri?
Președintele PRO România Dolj, Florinel Stancu, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj, susține că actualii aleși locali şi-au spus cuvântul și că administrația județeană are nevoie de oameni pregătiţi pentru viitor, nu pentru trecut.
Partidul PRO România propune pentru alegerile locale din 27 septembrie oameni cu experiență, majoritatea cu activități și cariere impresionante, care nu au mai făcut politică până acum.
În unul din textele sale de pe pagina de Facebook, Florinel Stancu își asumă rolul de coordonator cu experiență politică al cărei misiune este să ofere publicului o nouă generație de politicieni locali:
Lista candidaților PRO România pentru Consiliul Județean Dolj este alcătuită din ingineri, doctori, arhitecți, IT-ști, antreprenori, profesori și foști angajați ai Ministerului Afacerilor Interne.
Toți s-au angajat să implementeze în următorii patru ani un program de guvernare care să asigure o tranziție a județului către o economie „curată”, susținută de o producție tot mai mare de energie regenerabilă, cu o agricultură rezistentă la schimbările climatice și cu fonduri europene îndreptate către dezvoltarea infrastructurii și susținerea unei societăți echitabile.
Mai multe informații despre activitatea și inițiativele lui Florinel Stancu găsiți aici.