Şi la Cluj-Napoca şi în alte 13 localităţi din judeţul Cluj, unde rata de infectare depăşeşte 1,5 la o mie de locuitori, se închid restaurantele, cafenelele, cinematografele, sălile de spectacol și sălile de jocuri de noroc. Aceleași restricții au fost impuse și în municipiul Suceava şi în alte câteva oraşe şi comune din județ, potrivit HotNews.
Conform hotărârii de astăti a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj, în Cluj-Napoca, Apahida, Căianu, Căşeiu, Câţcău, Cuzdrioara, Feleacu, Floreşti, Mintiu-Gherlii, Mociu, Săcuieu, Sâncraiu, Sic şi Vad se suspendă, pentru următoarele 10 zile, cu posibilitate de prelungire, activitatea cafenelelor şi restaurantelor din interiorul clădirilor, activitatea operatorilor de jocuri de noroc, cu excepţia celor care eliberează bilete, activitatea cinematografelor şi a instituţiilor care organizează spectacole.
Localurile din hoteluri sau pensiuni îi vor servi doar pe clienţii cazaţi
Localurile din hoteluri sau pensiuni îi vor servi doar pe clienţii cazaţi. Celelalte restaurante vor putea prepara hrană care să nu fie consumată în local. În localităţile menţionate, barurile, cluburile şi discotecile rămân închise.
Scenariile de funcţionare a unor unităţi de învăţământ din judeţ, modificate
CJSU Cluj a modificat, de asemenea, scenariile de funcţionare a unor unităţi de învăţământ din judeţ. S-a decis trecerea, începând cu 12 octombrie, la scenariul de funcţionare 2 pentru Liceul Teoretic “Petru Maior” din Gherla şi Şcoala Gimnazială Cuzdrioara, precum şi trecerea la scenariul funcţionare 1, pentru Grădiniţa cu program normal Buneşti Cătun, comuna Mintiu Gherlii, pentru Şcoala Primară Buneşti Sat, comuna Mintiu Gherlii, Şcoala Primară Nima Sat, comuna Mintiu Gherlii, Şcoala Gimnazială Mintiu Gherlii, comuna Mintiu Gherlii.
Restricții și la Suceava
În municipiul Suceava, dar şi în alte câteva oraşe şi comune din județ se suspendă, începând de sâmbătă, activitatea restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, instituţiilor de spectacole. Se introduce obligativitatea purtării măştii de protecţie în proximitatea unităţilor de învăţământ.
În şedinţa CJSU de astăzi s-a decis că activitatea cu publicul a operatorilor economici ce desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se suspendă, începând din 10 octombrie, în municipiul Suceava, oraşul Siret, precum şi în comunele Bălcăuţi, Calafindeşti, Fundu Moldovei, Grăniceşti, Ipoteşti, Pojorâta şi Todireşti, potrivit Agerpres.
Totodată, se suspendă activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unităţi de cazare în Suceava, Siret, Bălcăuţi, Calafindeşti, Fundu Moldovei, Grăniceşti, Ipoteşti, Pojorâta şi Todireşti, cu excepţia activităţilor pe care le desfăşoară pentru clienţi cazaţi în aceste unităţi de cazare.
Se închid cinematografele, instituţiile de spectacole şi sau concerte, în interiorul clădirilor
Tot de sâmbătă, se închid cinematografele, instituţiile de spectacole şi sau concerte, în interiorul clădirilor, în Suceava, Siret, Bălcăuţi, Calafindeşti, Fundu Moldovei, Grăniceşti, Ipoteşti, Pojorâta şi Todireşti.
Purtarea măştii de protecţie devine obligatorie
Purtarea măştii de protecţie devine obligatorie, în intervalul orar 7,45 – 20,30, de luni până vineri, în toate spaţiile publice deschise aflate pe o rază de 50 metri în jurul perimetrului exterior al unităţilor de învâţâmânt din Suceava, Siret, Bălcăuţi, Calafindeşti, Fundu Moldovei, Grăniceşti, Ipoteşti, Pojorâta şi Todireşti, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.
Se închid sălile de jocuri de noroc, cu excepţia pariurilor şi loteriilor unde se eliberează bilet, se suspendă din 10 octombrie în Suceava, Siret, Bălcăuţi, Calafindeşti, Fundu Moldovei, Grăniceşti, Ipoteşti, Pojorâta şi Todireşti.
În municipiul Suceava se va suplimenta numărul mijloacelor de transport în comun
În municipiul Suceava se va suplimenta numărul mijloacelor de transport în comun cu 20 de autobuze în vederea evitării supraaglomentării persoanelor în interiorul acestora, respectiv pentru asigurarea normelor de distanţare socială.
CJSU Suceava a decis impunerea acestor măsuri pentru diminuarea impactului generat de riscul epidemiologic la nivelul judeţului. În localităţile menţionate, rata de infectare depăşeşte 1,5 la mia de locuitori.