2.3 C
Craiova
sâmbătă, 23 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCel puțin patru luni durează imunitatea potențială contra COVID-19

Cel puțin patru luni durează imunitatea potențială contra COVID-19

Cel puţin patru luni se menţin în organism după infectare anticorpii pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 şi ar oferi imunitate împotriva coronavirusului în această perioadă, potrivit unui studiu publicat astăzi de Institutul Național pentru Sănătate şi Asistenţă Socială (THL) din Finlanda.

129 de persoane din 39 de familii au fost analizate, începând din luna martie, în urma cercetării efectuate de THL în colaborare cu oraşul Helsinki. Cel puţin unul dintre membri a prezentat rezultate pozitive la testul PCR pentru depistarea COVID-19, potrivit stiri.tvr.ro.

63 din cele 64 de persoane testate pozitiv au dezvoltat anticorpi în prima lună de la infectare

Studiul a confirmat că 63 din cele 64 de persoane testate pozitiv au dezvoltat anticorpi în prima lună de la infectare. În plus, au identificat anticorpi la alte 17 persoane care au avut rezultate negative la testul PCR.
Aproape toţi subiecţii COVID-19 pozitivi au format anticorpi în prima lună după infectare, notează YLE. Majoritatea subiecţilor infectaţi au prezentate forme uşoare de boală şi nu au necesitat spitalizare.

Cantitatea de anticorpi la persoanele infectate a scăzut pe perioada monitorizării

Potrivit THL, cantitatea de anticorpi la persoanele infectate a scăzut pe perioada monitorizării, deşi la patru luni de la infectare aproape toţi subiecţii aveau încă anticorpi.
„Rezultatele în urma studiului THL confirmă dovezile conform cărora anticorpii produşi după o infecţie naturală şi imunitatea potenţială ar dura cel puţin patru luni“, a declarat Merit Melin, cercetătoare la THL şi conducătoarea studiului.

Melin a recunoscut că nu se cunoaşte deocamdată cu certitudine ce tip de imunitate protejează corpul uman împotriva unei noi infecţii COVID-19, deşi experţii consideră că este cea furnizată de anticorpii neutralizanţi.

Nu se ştie cu siguranţă cât timp persistă în organism anticorpii specifici împotriva virusului SARS-CoV-2

De asemenea, nu se ştie cu siguranţă cât timp persistă în organism anticorpii specifici împotriva virusului SARS-CoV-2, care cauzează COVID-19. Investigaţiile efectuate până în prezent prezintă rezultate foarte diferite.
THL consideră că rezultatele sunt promiţătoare din perspectiva dezvoltării unui vaccin, se mai arată pe site-ul YLE.

„Deoarece vaccinarea vizează, de asemenea, să producă anticorpi neutralizanţi de lungă durată, este promiţător că imunitatea obţinută după infectare durează mai mult decât s-a raportat anterior“, a declarat Hanna Nohynek, medic la THL, citată în comunicat.

THL intenţionează să continue studiul pentru a examina prevalenţa anticorpilor şi posibila imunitate la persoanele infectate după şase şi şapte luni, rezultate aşteptate până la sfârşitul acestui an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS