29.5 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNoile măsuri anti-COVID impuse în Craiova

Noile măsuri anti-COVID impuse în Craiova

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dolj a emis, ieri Hotărârea nr. 34, care a intrat în vigoare azi noapte la ora 00.00.

Masurile dispuse prin noul act se aplică până la data de 28.10.2020 când vor fi reevaluate. Atunci se va stabili ce măsuri se vor lua în continuare în funcție de incidența cazurilor confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

Redeschiderea parțială a restaurantelor in Craiova

Măsurile adoptate pentru Craiova sunt următoarele:

  • Activitatea cu publicul a operatorilor economcii care defășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor se poate desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spatiului și în intervaul 6.00 – 23.00.
  • Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare se poate desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6.00 – 23.00.
  • Operatorii economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, pot desfășura activitatea cu publicul numai în intervalul orar 6.00 – 24.00.
  • Organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului.
  • Se interzice organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum și organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale.

Referitor la purtarea măștii

In toate localitatile din judetul Dolj se instituie obligatia de  purtare a mastii de protectie, astfel incat sa acopere nasul si gura, pentru toate persoanele care au implinit varsta de 5 ani prezente in spatiile publice deschise, astfel:

  • În piețe și târguri, pe toată durata de funcționare a acestora;
  • În zonele de așteptare pentru pasageri (stații de autobuz/microbuz și tramvai; peroane ale stațiilor/gărilor C.F., precum și ale autogărilor; zona adiacentă Aeroportului Internațional Craiova cuprinsă între terminalul aeroportului și drumul național DN 65, inclusiv în parcare aeroportului), indiferent de intervalul orar;
  • În zonele pietonale intens circulate din municipiul Craiova, în intervalul orar 8.00 – 24.00, astfel: în zona Centrului vechi, în perimetrul delimitat de străzile Calea Unirii, A.I. Cuza, Mihail Kogălniceanu și Arieș, inclusiv pe sectoarele străzilor nominalizate aferente perimetrului delimitat;
  • În proximitatea instituțiilor de învățământ, până la o distanță de 50 m de intrarea în perimetrul școlii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS