5.5 C
Craiova
sâmbătă, 23 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCheesecake cu măr şi caramel sărat

Cheesecake cu măr şi caramel sărat

Pentru zilele cenuşii, încercaţi o doză de optimism cu această reţetă irezistibilă: cheesecake cu măr şi caramel sărat.

Ingrediente:

– 150 gr. biscuiţi digestivi

– 60 gr unt topit

– 300 ml smântână pentru frişcă

– 400 gr cremă de brânză

– 50 gr de zahăr pudră

– esenţă de vanilie

– 4 mere verzi, acrişoare

– zeamă de la 1/2 lămâie

– 15 gr de gelatină (se hidratează în 50 ml apă)

– cipsuri de măr şi miez de nucă, pentru decor

Se mărunţesc biscuiţii si se amestecă cu untul topit. Compoziţia se pune într-o tavă cu diametrul de 20 cm. Se pune la congelator.

Se mixează frişcă, apoi se adaugă crema de brânză, esenţa, zahărul pudră.

Se curăţă mere de coajă şi se dau pe răzătoare. Se storc bine de excesul de apă şi se adaugă peste compoziţie. Se adaugă şi zeama de lămîie şi se amestecă cu o spatulă.

Gelatina se pune 10-15 secunde la microunde, apoi se adaugă în compoziţie. Se pune totul peste blatul de biscuiti.

Cheesecake măr şi caramel sărat. Credit foto: Saycheese Craiova

Sos de caramel sărat:

– 200 gr zahăr

– 40 ml apă

– 50 gr unt

– 200 ml smântână pentru frişcă

– sare după gust

Se pun zahărul şi apa pe foc. Când s-a evaporat apa şi s-a caramelizat zaharul se adaugă smântâna încălzită, apoi se adaugă untul. Se amestecă uşor şi se tine pe foc maxim 3 minute. Se adaugă sare dupa gust.

Atenţie când faceţi sosul, pentru că se formează nişte bule destul de fierbinţi.

După ce sosul de caramel s-a răcit, se pune peste compoziţia din tavă.

Se decorează cu cipsuri de măr şi nuci.

Se pune la frigider pentru minim 6 ore.

Reţetă oferită de Saycheese Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS