16.8 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieUPDATE: Doar Consiliul Local Craiova va intra “mâine „în pâine“. Ordinul pentru convocarea CJ Dolj a fost revocat

UPDATE: Doar Consiliul Local Craiova va intra “mâine „în pâine“. Ordinul pentru convocarea CJ Dolj a fost revocat

Prefectul de Dolj, Nicuşor Roşca, a revocat ordinul prin care convocase mâine şedinţa de constituire a noului Consiliu Judeţean Dolj rezultat în urma alegerilor locale din data de 27 septembrie. Motivul: o persoana a contestat componenţa consiliului, iar acum decizia revine instanţei de judecată, care este aşteptată să ia o hotărâre săptămâna viitoare. În ceea ce priveşte convocarea Consiliului Local Craiova, ordinul prefectului rămâne în vigoare. Noii consilieri îşi vor da întâlnire mâine, în absenţa primarului ales, Olguţa Vasilescu, a cărei validare ca primar a fost, de asemenea, contestată la instanţă.

Articol iniţial

După mai multe săptămâni de aşteptare, Consiliul Local Craiova şi Consiliul Judeţean Dolj se vor întruni mâine în noua formulă politică rezultată în urma alegerilor locale din 27 septembrie.

Prefectul de Dolj, Nicuşor Roşca, a emis ordinele de convocare pentru constituirea celor două consilii. Marea supriză vine de la Craiova, acolo unde consilierii se vor întruni în absenţa primarului ales Olguţa Vasilescu, al cărei mandat încă nu a fost validat definitiv de instanţă din cauza unei contestaţii depuse de Petru Becheru, un etern opozant al edilului.

Becheru încearcă să întârzie preluarea mandatului de primar de către Olguţa Vasilescu cerând instanţei să amâne luarea unei decizii, deoarece se află în pelerinaj la bisericile din ţară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS