2.9 C
Craiova
vineri, 13 decembrie, 2024
Știri de ultima orăSportRevansa mult asteptata

Revansa mult asteptata

Barcelona – AC Milan 0-0 (in tur, 1-0)


• Stadion „Nou Camp“, spectatori: 90.000.


Barcelona: Valdes – Belletti, Puyol, Marquez, Van Bronckhorst – Iniesta, Edmilson, Deco – Giuly (’69, Larsson), Ronaldinho – Eto’o (’89, Van Bommel). Antrenor: Frank Rijkaard.


Milan: Dida – Stam, Costacurta (’64, Cafu), Kaladze, Serginho – Gattuso (’68, Rui Costa), Pirlo, Seedorf – Kaka – F. Inzaghi (’79, Gilardino), Sevcenko. Antrenor: Carlo Ancelotti.


• Cartonase galbene: Edmilson / Costacurta.


• A arbitrat: Marcus Merk (Germania).


Catalanii s-au razbunat pe milanezi dupa esecul usturator din 1994 si vizeaza cel de-al doilea trofeu din istoria clubului dupa cel cucerit pe „Wembley“ in 1992, in fata Sampdoriei.


12 ani a asteptat Barcelona pentru a disputa o noua finala de Liga Campionilor. Ultima data, catalanii erau umiliti de AC Milan la Atena, „diavolii“ câstigând trofeul cu un categoric 4-0 in fata unei echipe spaniole conduse de Johan Cruyff care pornea ca favorita.


Acum, Barca a avut ocazia de se razbuna si nu a ratat-o, eliminându-i pe milanezi in semifinale, dupa doua partide echilibrate. Victoria de pe „San Siro“ s-a dovedit decisiva, returul de pe „Nou Camp“ incheindu-se fara gol, desi ocaziile nu au lipsit.


La fel ca in tur, italienii au avut prima sansa de gol, dar sutul in diagonala al lui Kaka a trecut la câtiva centimetri de poarta lui Valdes. Imediat a venit replica Barcelonei, Eto’o fiind blocat in extremis de doua ori, o data de Dida si apoi de Costacurta, care a respins din fata portii lobul camerunezului. Inzaghi si Sevcenko si-au incercat si ei norocul, insa fara rezultat, repriza incheindu-se cu sutul peste poarta al lui Deco (’40) si cu patrunderea in viteza a lui Kaka (’44), blocat in momentul sutului.


Gol valabil anulat lui Sevcenko


Repriza secunda a debutat, ca si prima, tot cu o ratare a Milanului, Sevcenko trimitând mingea cu capul in bratele lui Valdes (’50). Au urmat un sut al lui Ronaldinho pe centrul portii, din lovitura libera (’52), si o mare ocazie de gol ratata de Belletti, care nu a reusit sa reia spre poarta din sase metri o minge centrata de Giuly.


In minutul 70 s-a consumat cea mai controversata faza a meciului, cu Sevcenko in prim-plan. Ucraineanul a scapat de marcajul lui Puyol, care s-a dezechilibrat si a cazut, si l-a invins pe Valdes cu o lovitura de cap, dar arbitrul Marcus Merk a considerat ca Sevcenko l-a faultat pe capitanul Barcelonei si a anulat golul.


Italienii au luat foc si s-au aruncat cu furie spre careul catalanilor, dar acestia au dejucat cu calm orice atac al oaspetilor. Mai mult, spaniolii au fost la un pas de gol, Dida având o interventie salutara la lovitura de cap a noului intrat Larsson. In ultimele minute, Barcelona a tinut mingea, in asteptarea fluierului final, in timp ce Milan nu a mai reusit decât un sut de la distanta, expediat de Serginho pe lânga poarta, in minutul 92.


Ancelotti a acuzat arbitrajul


Tehnicianul milanezilor, Carlo Ancelotti, a criticat la finalul partidei arbitrajul germanului Marcus Merk. „Golul marcat de Sevcenko a fost regulamentar, pentru ca Puyol si-a pierdut echilibrul in saritura fara sa fie atins. Nu se poate ca un arbitru de nivelul lui Merk sa poata gresi in asemenea fel. Acest episod ne priveaza de o finala pe care cred ca am fi meritat-o. Am jucat de la egal la egal cu Barcelona in ambele partide. Spre final, Merk a fragmentat prea mult jocul si a fluierat sfârsitul meciului cu 30 de secunde mai devreme. Poate ca se grabea sa mearga acasa“, a afirmat Ancelotti.


In finala Ligii Campionilor, Barcelona va intâlni pe 17 mai, la Paris, pe „Stade de France“, revelatia competitiei, Arsenal Londra, ajunsa in premiera in aceasta faza. In schimb, catalanii s-au calificat pentru a cincea oara in ultimul act al celei mai importante competitii europene intercluburi, din cele patru finale pe care le-a disputat pâna in prezent câstigând doar una, in 1992 (1-0 cu Sampdoria, gol inscris de Ronald Koeman in minutul 112). Barcelona a triumfat insa de patru ori in Cupa Cupelor (1979, 1982, 1989, 1997) si de trei ori in Cupa UEFA (1958, 1960, 1966).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU