Șantierul de lângă bloc este un coşmar pentru proprietarii care locuiesc pe strada Cpt. Nicolae Vulovici din cartierul Brazda lui Novac. Aceştia se plâng de gunoiul lăsat de constructorul care ridică un bloc în zonă. Cei mai afectați sunt însă locatarii din blocul D18.
În fapt, locuitorii spun că ridicarea acestui bloc le-a adus tot felul de probleme, de la autorizare până la finalizarea construcţiei. Ce îi deranjează pe locatarii din blocurile învecinate sunt gunoaiele pe care constructorii le adună de luni bune lîngă blocul aflat în lucru. Totodată, împrejmuirea şantierului, lasă de dorit, iar gunoiul este aruncat direct pe spaţiul verde. În interiorul şantierului, dacă se poate vorbi despre un perimetru anume zac mormane de moloz, resturi de materiale de construcţii, saci de hârtie , plăci de rigips, ambalaje provenite de la materiale de construcții de tot felul. Toate sunt împrăştiate în jurul blocului nou ridicat, la doi-trei metri de geamul şi balcoanele apartamentelor din vecinătate. Unde mai pui că în imediata vecinătate este si un market.
Situația devenise așa de deranjantă pentru locuitorii din zonă, încât aceștia văzând că autoritățile sunt pasive și nu iau nici o măsură au postat imagini pe Facebook. Fotografiile arătau clar mizeria din jurul blocului aflat în lucru, mizerie pe care localnicii o suportă de săptămâni bune. Locuitorii deranjați de mizeria din șantier chiar se întreabă dacă societatea care construiește are încheiat contract cu firma de salubrizare.
Curat în șantier cu Poliția și Garda la spate, dar unde ajung deșeurile ?
Garda de Mediu întreabă constructorul unde duce deşeurile
Instituţiile în măsură să verifice situaţia şantierului de pe strada Căpitan Nicolae Vulovici sunt Disciplina în Construcţii din cadrul Poliţiei Locale Craiova, dar și Garda de Mediu Dolj.
La sfârștul săptămânii trecute, reprezenanții celor două instituții și-au făcut apariția în șantierul îngropat în moloz. Poliția Locală a trecut joi, 29.10. a.c. A amendat constructorul și i-a trasat drept sarcină ridicarea gunoiului din șantier.
A doua zi, șantierul a fost călcat și de inspectorii Gărzii de Mediu. Spre surpriza acestora deșeurile au început să dispară. Numai că acestea erau scoase din șantier cu o autoutilitară și nu așa cum ar fi fost normal într-o mașină a Salubrității. Întrebarea inspectorilor a fost următoarea: „Unde ajung aceste deșeuri ?”
Constructorul știa ce are de făcut,dar nu a respectat avizul de mediu
Trebuie remarcat faptul că pentru obținerea Autorizației de construire este necesar acordul de mediu și avizul de mediu.
Între prevederile specificate în aceste documente există și un capitol-„Modul de gospodărire a deşeurilor”. Aici se prevăd următoarele: