Operatorul de salubritate din Craiova va fi obligat de acum înainte să spele și să dezinfecteze tomberoanele de gunoi. Operația se va face la un interval de 15 zile, în perioada caldă și la o lună în perioada rece a anului. În plus acesta trebuie să mențină curate platformele de gunoi din oraș.
Aceste condiții sunt impuse de către ANRSC și au fost votate de Consiliul Local Craiova în ședința de joi. Este cunoscut faptul că, încă din anul 2012, Craiova face parte din Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Salubris Dolj”. Se mai găsesc în această Asociație comuna Almăj, Bechet, Breasta, Bucovăț, Coșoveni, Ghercești, Ișalnița, Malu Mare, Mischii, Șimnicu de Sus, Țuglui, Vârvorul de Jos.
Asociația are „ca scop înfiinţarea, organizarea, reglementarea, finanţarea, exploatarea, monitorizarea şi gestionarea în comun a unor proiecte de investiţii publice de interes zonal sau regional, destinate înfiinţării, modernizării şi/sau dezvoltării, după caz, a sistemelor de utilităţi publice aferente activităţilor serviciului de salubrizare pe baza strategiei de dezvoltare a acesteia”.
În acest an ANRSC a cerut Asociației să respecte niște prevederi mai vechi. Acestea sunt cuprinse chiar în contractul-cadru de prestare a serviciului de salubrizare a localităților aprobat prin Ordinul Președintelui A.N.R.S.C. nr.112/2007.
Ce spun reglementările ANRSC
Prevederile Agenției sunt următoarele:
Prin urmare, Primăria Craiova a modificat contractul pe care îl are cu SC Salubritate Craiova SRL printr-o hotărâre de consiliu, aprobată joi, 26.11.2020.
Totodată, Salubritatea trebuie să:
Față de această modificare, actualul primar al Craiovei a spus:
Același lucru se va întâmpla și în celelalte localități membre în ADI Salubris, indiferent cine este operatorul. Rămâne însă de văzut dacă această activitate, în plus se va răsfrânge în tariful perceput populației.