Aproximativ 1.500 de medici şi 4.500 de asistenţi medicali urmează să fie implicaţi în campania de vaccinare anti-COVID care urmează să înceapă anul viitor în România. Anunțul a fost făcut astăzi de Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), potrivit HotNews.
„Estimarea legată de personalul care va fi înscris în echipele de vaccinare este de circa 1.500 de medici, de circa 4.500 de asistenţi medicali şi circa 1.000 de registratori, la care se adaugă celelalte categorii de personal care vor avea în vedere organizarea persoanelor din apropierea centrelor de vaccinare, îndrumarea acestora, forţe de ordine şi alte categorii de personal, servicii de curăţenie”, a declarat Gheorghiţă într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.
Costurile efective ale campaniei de vaccinare vor fi „cu siguranţă mult mai mici decât consecinţele pe care această pandemie le are în momentul de faţă”
Referindu-se la costurile efective ale campaniei de vaccinare, acesta a opinat că vor fi „cu siguranţă mult mai mici decât consecinţele pe care această pandemie le are în momentul de faţă”.
„Este un lucru absolut cunoscut că activitatea de vaccinare şi vaccinarea ca măsură de prevenţie a unei boli transmisibile este dovedită cost/eficienţă, indiferent de tipul de vaccin de care vorbim. Consecinţa legată de apariţia unor cazuri severe, internări, pierderi de vieţi omeneşti, oprirea economiei, oprirea activităţilor sociale este de departe mult peste valoarea estimată a unei campanii de vaccinare”, a susţinut Gheorghiţă.