2.9 C
Craiova
sâmbătă, 23 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriRomânii, ultimul loc în Europa la cumpărături online

Românii, ultimul loc în Europa la cumpărături online

Românii ocupă ultimul loc în Europa la cumpărături online, în timp de danezii sunt în capul listei. România este de asemenea la coada clasamentului, doar deasupra Germaniei, când vine vorba de folosirea instrumentelor digitale de plată. Marea Britanie este lideră în materie de plăți digitale. Când vine vorba de investiții online, România este din nou pe ultimul loc în clasament.

Rezultatele unui sondaj pan-european comandat de platforma de investiții eToro și publicate joi arată că România are cel mai mare potențial de creștere din domeniul tehnologiilor digitale dintre țările studiate.

Cercetarea a fost efectuată în nouă țări europene de Centrul de Cercetare în Economie și Afaceri (Cebr) și a analizat transformările digitale care au loc în domenii precum cele financiar, sănătate, comerț, administrație publică și divertisment.

Deși studiul arată că România se plasează pe penultimul loc în acest moment după Indicele Transformării Digitale eToro, țara noastră este lider când vine vorba de potențialul de creștere, iar în materie de sprijin pentru creșterea digitalizării în diverse sectoare este devansată doar de Polonia.

Când vine vorba de investiții online, România este din nou pe ultimul loc în clasament, în timp ce Spania este lider. Sondajele arată că majoritatea românilor încă preferă să își țină banii în conturi curente sau în depozite bancare.

Ultimul loc și la utilizarea online a serviciilor de administrație publică

Un alt domeniu în care România este în urma celorlalte țări europene este în utilizarea online a serviciilor de administrație publică. Conform sondajului, românii sunt pe ultimul loc când vine vorba de interacțiunea digitală pentru servicii administrative. Cu toate acestea, jumătate din români (48%) sunt foarte confortabili cu ideea de a interacționa cu instituțiile guvernamentale online, inclusiv pentru lucruri precum accesarea de beneficii, deci problema pare a fi cu instituțiile care controlează disponibilitatea acestor servicii.

În concluzie, România are cel mai slab scor în 7 din 10 indicatori care alcătuiesc Indicele Interacțiunii Digitale. Cu toate acestea, România arată un potențial de creștere digitală mai mare decât toate celelalte 8 țări studiate. Sprijinul din România pentru creșterea digitalizării în diversele sectoare este devansat doar de Polonia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS