În scopul prevenirii toxiinfecţiilor alimentare și a oricăror alte probleme de siguranță alimentară în perioada sărbătorilor de iarnă, când, în mod tradiţional, consumul unor alimente creşte considerabil, D.S.V.S.A. Gorj a întocmit un plan de măsuri specifice, pentru verificarea condiţiilor de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate carnea de porc şi alte produse alimentare cu consum crescut.
D.S.V.S.A. Gorj a demarat şi continuă să întreprindă următoarele acţiuni specifice:
- instruirea personalului care efectuează examenul trichineloscopic al cărnii de porc;
- asigurarea permanenței la sediul D.S.V.S.A. Gorj și C.S.V.S.A.O. din județ, zilnic ȋntre orele 08.30-17.00, inclusiv sâmbătǎ (orele 08.30–16.00) și duminicǎ (orele 08.30–15.00), pentru efectuarea examenelor trichineloscopice la porcii sacrificați ȋn gospodărie și confirmarea cazurilor pozitive la Laboratorul Sanitar-Veterinar Gorj.
Numărul de telefon al „Call Center”-ului A.N.S.V.S.A. este 0800.826.787 şi poate fi apelat gratuit de către cetăţeni, din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor.