29.5 C
Craiova
sâmbătă, 28 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalCEO a pus în funcțiune încă un grup energetic

CEO a pus în funcțiune încă un grup energetic

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a mai pus în funcțiune un grup energetic. În momentul de față, compania are în funcțiune în total șase blocuri energetice.

Este vorba de două la Termcentrala Rovinari, două la Termocentrala Turceni și câte unul la Termocentralele Ișalnița și Craiova 2. La Termocentrala de la Rovinari sunt în funcțiune grupurile energetice numerele 4 și 6.

La Termocentrala de la Turceni sunt în funcțiune blocurile enrgetice 4 și 5. De asemenea, la Termocentrala de la Ișalnița este funcțional blocul energetic numărul 8, iar la Sucursala Electrocentrale Craiova 2 este în funcțiune blocul energetic numărul 2. Complexul Energetic Oltenia a ajuns să producă peste 1.400 MWh.

Este o cantitate de energie considerabilă, având în vedere că în prima parte a acestui an producția medie a fost și de 300 – 400 MWh.

SE Rovinari a reușit să obțină viza pentru Autorizația de Mediu

Termocentrala de la Rovinari, cea mai importantă din Complex a reușit să obțină toamna aceasta avizul pentru Acordul de Mediu. Astfel, SE Rovinari deţine Autorizație Integrată de Mediu valabilă pe toată perioada de funcționare, cu condiţia obţinerii vizei anuale (ultima a fost obținută în septembrie 2020).

La Termocentrala Rovinari au fost realizate măsurile asumate prin Tratatul de Aderare, respectiv au fost montate instalații de desulfurare, de denoxare și au fost modernizate electrofiltrele la toate blocurile energetice funcţionale. Instalațiile de reducere a emisiilor de NOx au fost finalizate în acest an.

În timpul efectuării testelor de performanță, instalațiile montate au demonstrat că pot realiza valori medii zilnice ale emisiilor de NOx sub 175 mg/Nmc, valoare maximă admisă, începând cu luna august 2021, conform Deciziei 1442/2017 UE. În prezent, SE Rovinari respectă toate condiţiile impuse de legislaţia europeană şi naţională în vigoare, grupurile energetice aflate în operare sunt conforme din punct de vedere al nivelului tuturor emisiilor reglementate, fiind pregătite să îndeplinească și noile condiții valabile din august 2021”, conform Complexului Energetic Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS