Craioveanca Daniela Ghencioiu are peste 20 de ani de experiență profesională. A lucrat în domenii diverse de la vânzări și marketing până la proiectare, organizații neguvernamentale sau achiziții. Acum se pregătește de antreprenoriat, după ce planul de afaceri depus în cadrul proiectului Social Economy Entrepreneurship Development (SEED) a fost declarat câștigător si va obține o finanțare de 100.000 de euro.
Ideea înființării unei întreprinderi sociale care să ofere servicii integrate și inovative în domeniul igienizării, dezinfecției și ozonificării i-a venit odată cu pandemia, observând efectele acesteia asupra comunităților.
„Este evident faptul că acest tip de servicii a devenit unul de utilitate primordială, fiind absolut necesar pentru asigurarea unei siguranțe sanitare a cetățenilor, indiferent de clasa socială, profesie, vârstă sau domiciliu,” spune Daniela. Finanțarea este esențială pentru demararea acestei activități, iar fondurile primite îi vor permite să demareze activitatea prin achiziționarea echipamentelor necesare și prin asigurarea salariilor personalului în primele luni de activitate, atunci când veniturile din serviciile prestate nu sunt atât de ridicate.
Nu mai puțin de 71 de planuri de afaceri s-au luptat pentru câștigarea unor finanțări de câte 100.000 de euro pentru înființarea de întreprinderi sociale în proiectul implementat de un consorțiu format din Centrul de Consultanță și Management al Proiectelor EUROPROJECT, Blocul Național Sindical și IPA SA și destinat locuitorilor județelor din regiunile Sud, Sud-Vest și Sud-Est.
De ce întreprindere sociala? Pentru ca întotdeauna a fost atrasă de activitățile de tip social: „Am participat la proiecte referitoare la sănătatea umană (programe de screening) și în proiecte educaționale, în special în mediul rural, am cunoscut problemele pe care le-a adus pandemia Covid-19 în funcționarea acestor instituții si am observat lipsa de soluții existente pentru a asigura o calitate corespunzătoare a vieții și a unui mediu sănătos pentru persoanele vulnerabile sau aflate în dificultate”, spune Daniela.
În etapa următoare a proiectului, Daniela va beneneficia de mentorat, pentru ca finanțarea obținută sa fie folosită eficient în urmatorele 18 luni, în care se va investi pentru asigurarea cadrului tehnic, material și uman necesar funcționării.
Pentru informații suplimentare referitoare la proiect, vă rugăm să ne contactați la 0758.099.670 sau la adresa [email protected]. Proiectul Social Economy Entrepreneurship Development (SEED) este finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020.