9.4 C
Craiova
marți, 7 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăLocalTipuri de indragostiti

Tipuri de indragostiti

Când triunghiul conjugal apare, e momentul intrebarilor si evaluarii relatiei. Daca intrebarile au raspuns si evaluarea arata ca „vina“ este comuna, este momentul sa va aduceti aminte de perioada de „indragostire“ si sa incercati sa practicati din nou ceea ce v-a facut sa fiti „vii“ in relatie. Este foarte important ca in momente de criza, cum este cel al „triadei conjugale“, sa va autoevaluati corect si, implicit, sa evaluati obiectiv si relatia dumneavoastra. Va ajuta e-sana.ro, care va face o lista si o scurta prezentare a tipurilor de indragostiti, pentru a va ajuta sa-l „descifrati“ mai bine pe barbatul de lânga dumneavoastra.


Eroticul este tipul „romanticului“ care cauta un partener ideal si crede ca exista numai unul singur care indeplineste „criteriile“ lui. Acest tip se identifica puternic cu partenera; isi va aminti totdeauna preferintele ei, ziua de nastere, dorintele si intentiile partenerei. Este o persoana fidela.


Ludicul este tipul partenerului infidel, cu libido flotant, care prefera mai multe relatii paralele. Doreste si pretinde o anumita dependenta si responsabilitate din partea fiecarui partener, ceea ce ii asigura continuitate in planul atitudinilor si comportamentelor. Are o buna imagine de sine, „hranita“ emotional de multiplele relatii care, pe de o parte, il securizeaza, iar pe de alta parte il fac sa se simta admirat. Prefera neimplicarea, nu isi asuma responsabilitati, este superficial si se orienteaza spre partenere la fel de superficiale si dependente emotional.


Storgicul este tipul „partenerului afectiv“ care se descopera pe sine treptat, prin intermediul relatiei afective. El crede in caracterul de permanenta al relatiei, partenera sa fiind de neinlocuit. Comunica facil in cuplu, prefera sa ii spuna partenerei totul. Relatia sexuala incepe târziu, dar, o data inceputa, este foarte apreciata, dinamizând viata de cuplu. Chiar daca relatia se incheie la un moment dat, cei doi vor ramâne prieteni.


„Maniacul“ este o persoana foarte dependenta emotional si extrem de geloasa. Denumirea nu are o conotatie patologica, ea exprima ceea ce se intelege in limbajul uzual printr-o persoana „obsedata de iubit sau iubita“. In acele situatii, el nu isi diminueaza intensitatea trairilor, dar apar nelinistea, anxietatea, suspiciunea, fara a inceta sa simta atractia. Sunt persoane cu o imagine de sine scazuta, subdimensionata, ceea ce ii face sa fie mai putin „atragatori“ pentru altii, dar, totodata, foarte dependenti. Sufera de teama de a nu fi respinsi si abandonati. Când relatia s-a sfârsit, „maniacul“ se autoevalueaza si problematizeaza erorile pe care le-a comis in timpul relatiei.


Agapicul este cel mai putin posesiv si cel mai ingaduitor dintre cele sase tipuri de parteneri. Extrem de rabdator, usor de pastrat in relatie, el accepta, tolereaza aproape orice tip de comportament din partea celuilalt. Desi nu se indragosteste cu adevarat, intotdeauna isi ofera dragostea. Când relatia se sfârseste, el permite, resemnat, partenerului sa il abandoneze.


Pragmaticul este o persoana cu un comportament de „folosire“. El preia toate bunurile celuilalt, având grija sa se asigure si din punct de vedere juridic de controlul si posesia lor. Nu prezinta niciodata atractie sau interes pentru o persoana care nu are si o carte de credit. Pragmaticul este dominat de dorinta de control si putere, de prestigiu economic, iubirea fiind un instrument de obtinere a acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS