Mii de locuitori ai capitalei chineze Beijing s-au aşezat la coadă luni, pe un frig pătrunzător, pentru a fi vaccinaţi împotriva COVID-19 înainte de Noul An chinezesc. Autorităţile au dorit să evite cu orice preţ un nou val de epidemie, informează AFP.
Numai la Beijing peste 73.000 de persoane au primit deja prima doză de vaccin de vineri până duminică, informează presa, precizând că angajaţi municipali şi şoferi de autobuz se numără printre primele persoane cărora le-a fost administrat vaccinul, potrivit Agerpres.
Autorităţile medicale au anunţat că au dat „undă verde condiţionată” generalizării unui prim vaccin de fabricaţie chineză
Autorităţile medicale au anunţat joi că au dat „undă verde condiţionată” generalizării unui prim vaccin de fabricaţie chineză, al cărui producător, compania Sinopharm, revendică o rată de eficacitate de 79%.
Într-un vast parc din estul Beijingului, candidaţii la vaccinare trebuiau să completeze luni un formular electronic cu ajutorul telefoanelor lor mobile, precizând că nu au contraindicaţii pentru administrare. Apoi, ei trebuiau să urce într-un autobuz care să-i ducă la un centru de vaccinare temporar instalat în interiorul parcului. Unii purtau câte două măşti chirurgicale.
China a început deja să vaccineze milioane de persoane din vara trecută
Fără a aştepta o undă verde oficială din partea autorităţilor medicale, China a început deja să vaccineze milioane de persoane din vara trecută, în special personal medical, studenţi care plecau la studii în străinătate şi diplomaţi. Nu mai puţin de 4,5 milioane de doze de vaccin au fost deja administrate, au anunţat autorităţile săptămâna trecută.
China intenţionează să accelereze campania de vaccinare odată cu apropierea Noului An chinezesc
China, unde COVID-19 a apărut prima dată în urmă cu mai bine de un an, intenţionează să accelereze campania de vaccinare odată cu apropierea Noului An chinezesc, celebrat pe 12 februarie. Aceste festivităţi provoacă de obicei cea mai mare migraţie din întreaga lume, când milioane de lucrători părăsesc marile oraşe pentru a-şi vizita familiile.
Căile ferate intenţionează să asigure 407 milioane de rute în perioada de concedii de Noul An chinezesc, din 28 ianuarie până pe 8 martie. Pentru a evita aglomeraţia în exces, trenuri suplimentare vor fi puse în circulaţie, iar unele universităţi şi-au închis deja porţile pentru a le permite studenţilor să se întoarcă din timp acasă. Astfel, unii vor beneficia de peste două luni de vacanţă.
China a semnalat luni 33 de noi cazuri de contaminare în ultimele 24 de ore
Chiar dacă în linii mari China a eradicat epidemia, ea a semnalat luni 33 de noi cazuri de contaminare în ultimele 24 de ore, cea mai mare cifră în ultimele două luni.