2.9 C
Craiova
sâmbătă, 23 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalPaul Răducan a făcut bilanțul Academiei „Gică Popescu“ pentru 2020 (video)

Paul Răducan a făcut bilanțul Academiei „Gică Popescu“ pentru 2020 (video)

-

Managerul Academiei „Gică Popescu“, Paul Răducan, a stat de vorbă cu GdS despre cele petrecute în turul campionatelor de la Liga Elitelor U19 și U17. Acesta a admis că rezultatele nu au fost tocmai de lăudat, dar că, din punct de vedere individual, lucrurile l-au mulțumit atât pe el, cât și pe colegii din staff-ul tehnic.

„Din păcate au început doar ‘elitele’, la nivel de juniori U19 și U17. Celelalte campionat n-au început din cauza virusului. Din punct de vedere al rezultatelor nu stăm super. Suntem undeva pe la mijlocul clasamentelor, dar noi urmărim mai mult evoluția jucătorilor. Vrem să-i vedem pe cei care progresează și pe cei care nu și au nevoie de o atenție mai mare din partea noastră. Suntem foarte mulțumiți în schimb de evoluția unor jucători. Cu toții știm că nu pot ajunge în Liga 1 toți, o grupă întreagă. Pot ajunge până 7-8 sau niciunul. Dar, jucătorii pe care îi monitorizăm foarte mult la ședințele de pregătire și îi evaluăm în timpul meciurilor oficiale sau amicale au avut un randament bun“, a spus Paul Răducan.

Trei jucători ajung în curând la FC Viitorul

Conducătorul grupării de la „Hanul Doctorului“ ne-a dezvăluit că Academia „Gică Popescu“ va trimite în teste la FC Viitorul numai puțin de 3 jucători.

„Chiar în această săptămână, trei dintre acești băieți vor face o deplasare la Constanța, la FC Viitorul. Vor fi monitorizați câteva săptămâni și de colaboratorii noștri, care vor să vadă stadiul și progresul lor, astfel încât să fie transferați din vară. În discuție intră doi dintre jucătorii născuți în 2005, Leonard Târșogoiu și Cosmin Raicovici, și unul de 2002 care va termina junioratul, Denis Drîndă. Sunt trei dintre jucătorii care ne-au convins pe noi, cei din staff-ul tehnic al academiei noastre, că pot să spună ceva în fotbal. Nu se poate spune că sunt cei mai buni, dar cu siguranță sunt cei mai în formă. Vrem să-i evaluăm și noi prin intermediul celor de la Academia Hagi“, a spus Paul Răducan.

„Din punct de vedere al subiecților, al jucătorilor, ne-am atins obiectivul. Dacă promovăm în fotbalul mare 2-3 jucători și menținem această medie e foarte bine pentru Academia ‘Gică Popescu’“, a completat acesta.

„Prevăd un retur mai interesant“

Întrebat cum vede partea a doua a campionatelor de la Liga Elitelor, ținând cont că încep să apară și semne bune în privința luptei anti-Covid, Paul Răducan se așteaptă la o ușoară creștere valorică.

„Prevăd un retur mai interesant, mai bun ca exprimare în teren din partea tuturor echipelor. Sunt convins că nu vor mai fi atâtea cazuri de amânări. Sper însă să nu mai fie atâtea cazuri în care să se joace cu jucători-juniori mai mici cu 3-4 ani decât nivelul de vârstă impus și astfel echipele respective nu treceau nici centrul terenului. Dacă se respectă vârsta, acest lucru dă calitate și progres. Dacă încep și școlile, cu atât mai mult rezultatele vor fi mai bune. Pentru că băieții vor lucra liniștiți, vor socializa mai mult și sigur vin cu o ‘sete’ de fotbal. Sunt convins că această competiție va ajunge aproape de valoarea anilor anteriori. Acum, nivelul de la U19 este cam de Liga 3“, a menționat managerul Academiei „Gică Popescu“.

„Juniorii mici suferă că nu au competiție“

Paul Răducan își dorește enorm să dispară această problemă medicală, fiindcă s-a săturat să-i dezamăgească pe juniorii cei mici, care nu au competiție.

„Ne dorim mult să se încheie această poveste urâtă cu pandemia de coronavirus. Spun asta pentru că este foarte important să se reia toate competițiile. Discut cu juniorii mici, cu părinții și bunicii, și pot spune că suferă că nu pot avea competiție. Noi am reluat de câteva zile antrenamentele la aproape toate grupele, iar de săptămâna viitoare intrăm într-un program bine stabilit. Facem eforturi ca evoluția tuturor să fie foarte bună la antrenamente, astfel încât să progreseze“, a explicat Paul Răducan.

„Felicităm părinții și bunicii, pentru că au reușit să-i aducă mereu pe băieți la antrenamente. Le recomandăm să-i susțină în continuare, pentru că în acest fel le rămâne timp să mai facă și altceva pentru dezvoltarea personală. Practicarea unui sport de performanță nu este un lucru ușor. Se fac multe sacrificii și nu trebuie să pierzi din vedere amănuntele mici“, a încheiat Paul Răducan.

Citește și: Rotaru a dat cu banu’ și primul transfer s-a făcut. Continuă „războiul“ cu FCSB!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Costel Gâlcă și Ștefan Baiaram au prefațat meciul UTA...

UTA Arad și Universitatea Craiova se întâlnesc luni, de...

ȘTIRI GdS