16.7 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAjutoarele destrama Alianta

Ajutoarele destrama Alianta

Doua colete de ajutoare. De atât a fost nevoie pentru ca intre primarul liberal si viceprimarul pedist din Bechet sa se declanseze un razboi. Viceprimarul spune ca o ruda a primarului a furat din ajutoare, iar cel din urma il acuza pe primul de inscenare in scopul furtului de capital politic.


Ruptura intre Constantin Oclei, primarul din Bechet, si Gheorghe Nadu, viceprimarul localitatii, s-a produs joi, dupa ce o angajata a primariei a fost acuzata ca a sustras doua sacose pline cu ajutoare aduse sinistratilor. Cei doi oficiali nu erau in relatii bune nici inainte de acest eveniment, insa acum se pare ca „divortul“ dintre cei doi este inevitabil.


Politistii din Bechet au fost sesizati joi, in jurul orei 11.00, ca o persoana a sustras doua pachete cu produse aduse sinistratilor, din sala de festivitati in care sunt cazati acestia. „Doi agenti s-au dus la fata locului si in urma cercetarilor s-a stabilit ca Mariana N., de 31 de ani, din localitate, care lucreaza ca bucatareasa la bucataria de campanie, si-a insusit doua sacose din ajutoarele aduse oamenilor si le-a ascuns afara, in niste boscheti. Femeia a declarat ca produsele erau pentru parintii sai, care erau trecuti pe lista persoanelor afectate de inundatii. Se efectueaza cercetari in acest caz si pâna la lamurirea situatiei s-a intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de furt. Acesta va fi inaintat Parchetului de pe lânga Judecatoria Craiova cu propunerea corespunzatoare“, a declarat inspector Cornel Ganuci, seful Politiei orasului Bechet.


Dupa ce viceprimarul a lasat de inteles ca Mariana Negrila este ruda cu Oclei, edilul-sef si consilierii PNL au declarat ca totul a fost o inscenare a pedistilor, pentru ca vor cu orice pret anticipate.


„Oamenii vicelui le-au ascuns in tufisuri si au chemat politia“


In timp ce Constantin Oclei spune ca pedistul Gheorghe Nadu ii vrea scaunul si ar face orice pentru acest lucru, viceprimarul spune ca primarul este cel mai mare mincinos si ca este cam… bolnav. Urmând exemplul celor doi, si consilierii PD si PNL au rupt alianta si se ocolesc pe holurile primariei.


„Ei au lasat sa se inteleaga ca Mariana Negrila imi este ruda, ca sa ma loveasca, fapt pentru care au zis ca se numeste Mariana Sercau, insa o persoana cu numele acesta nu este angajata la noi. Trebuie sa se stie ca aceasta femeie este membru PD si a fost angajata aici prin Legea nr. 76/2001 la cererea lor. Este de fapt «ruda» cu vicele si sotia sa, care sunt pedisti amândoi. In loc sa se ocupe de oameni, vicele se tine de altele, de capital politic. Azi (ieri – n.r.) a invatat câtiva oameni din oras sa spuna la televizor niste prostii“, a explicat Oclei.


Primarul Bechetului a mai spus ca prin acest atac s-a reusit doar crearea unei imagini proaste a orasului, iar oamenii care aduceau ajutoare se vor gândi de doua ori de acum incolo. Cel care administreaza locatia de la sala de festivitati, unde sunt cazati sinistratii, consilierul PNL Constantin Raduica, il sustine pe primar si crede ca totul a fost o inscenare.


„Eu m-am ocupat de impartirea acelor ajutoare, pentru ca acei doi consilieri desemnati nu au vrut. Aproape o saptamâna au stat ajutoarele acolo, am inaintat si un referat primariei ca sa se ocupe de ele. Miercuri seara am decis sa le impartim, ca se invecheau. Am facut liste si le-am dat oamenilor din adapost. Au ramas doua pachete pe care le-am scos afara. Mariana Negrila le-a cerut pentru parintii ei, care sunt sinistrati. Femeia le-a pus lânga bucatarie, insa oamenii vicelui le-au ascuns in tufisuri si au chemat politia“, a declarat consilierul.


„Sunt bolnavi de inchipuire“


La aceste acuze, viceprimarul Gheorghe Nadu a raspuns simplu: „Sunt bolnavi de inchipuire“. Nadu a tinut sa precizeze ca nu are nici o legatura cu vreo inscenare si ca totul este o minciuna. „Eu nu am nici o legatura cu ce s-a intâmplat acolo, la sala de festivitati. M-au chemat doi politisti pentru ca fusesera sesizati ca s-au gasit ascunse doua sacose cu ajutoare. M-am dus si, impreuna cu consilierii Alexandru Glavan si Dumitru Ristea, am asistat la cercetari. A aparut femeia aceea, pe care stiu ca o cheama Mariana Sercau, si a recunoscut ca sunt ale ei. Daca ea a recunoscut, ce inscenare sa fac eu? Cred ca sunt nebuni. Numai o minte bolnava poate spune asa ceva. Despre ce spun ei, ca femeia e membra PD, nu este adevarat. A fost angajata de primar fara a consulta pe cineva“, a declarat viceprimarul.


Gheorghe Nadu impreuna cu consilierii PD au mai fost acuzati de primar ca plecau de pe dig când oamenii se luptau cu apa ca sa strânga semnaturi pentru anticipate. „In toiul inundatiilor, noi eram pe diguri, iar ei faceau figuratie 30 de minute dupa care plecau dupa semnaturi ca sa ma dea jos“, a mai spus primarul. Si aceste acuzatii au fost respinse de vice, care spune ca are martori. „Eu pot dovedi cu martori ca minte. Militarii pot spune ca am stat pe dig la incarcat saci de dimineata pâna seara“, a explicat Nadu.


Dincolo de divergentele partidelor din alianta din Bechet, 15 familii care au ramas fara case sunt cazate in sala de festivitati, iar alte câteva zeci pe la rude si prieteni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU