În urmă cu 12 ani, Cătălin Micu a decis să intre pe piața depozitelor logistice și să valorifice un segment special, de care piața avea nevoie: spații la standarde ridicate pentru produse care au nevoie de condiții speciale pentru depozitare, precum produsele farmaceutice.
Depozitele Cassia Park respectă cele mai stricte cerințe
Lucrările la prima hală a proiectului Cassia Park au fost demarate în 2009, iar în cele din urmă s-au dezvoltat două locații. Acestea se află lângă Ford, pe strada Silozului.
„De la bun început, am optat pentru hale cu clasa energetică A, care corespund celor mai stricte cerințe în ceea ce privește temperatura de depozitare. Cei mai mulți clienți ai noștri sunt depozite farmaceutice, care au nevoie de temperatură constantă, condiții optime pentru depozitarea medicamentelor, cu costuri avantajoase. Iar pentru a atinge aceste standarde, construcțiile trebuie pregătite de la început. Ulterior, este foarte complicat să mai adaptezi un spațiu pentru a răspunde la acest nivel de calitate”, precizează Cătălin Micu.
Cassia Park deține în portofoliu trei importanți jucători de pe piața de profil, care au ridicat standardul și care au provocat compania să ducă următoarele construcții la un nivel și mai înalt. „De exemplu, am optimizat partea de iluminat, pentru că este nevoie de un anumit sistem de iluminat cu led – nici nu exista la data aceea – pentru a citi informațiile de pe ambalaje, multe conțin cifre de dimensiuni mici ce necesită o lumină foarte bună”, spune administratorul parcului logistic.
Depozite între 300 și 600 mp
Depozitele sunt de o dimensiune medie – între 300 și 600 mp, spații amenajate pentru depozitare și corpuri pentru birouri, în funcție de necesitățile fiecărei companii.
„Am construit inițial pe câteva mii de metri pătrați primul parc logistic, apoi am început al doilea parc, care se întinde pe 4000 mp și unde avem, pe lângă domeniul farmaceutic și tehnică medicală, și furnizori Ford, care au și ei nevoie de condiții de acest fel”, transmite managerul Cassia Park.
Depozitele Cassia sunt spații foarte bine iluminate și climatizate și, cel mai important, autorizate ISU. Datorită condițiilor oferite, costurile cu utilitățile sunt mai mici față de alte depozite.
„Este bine ca o firmă să analizeze și aceste costuri când ia o decizie pentru că, de multe ori, ajungi să plătești mai mult pe un spațiu închiriat aparent mai ieftin. Avem un client care ne povestea că plătea și 4000 mii de lei pentru gaze la un spațiu închiriat înainte, iar acum plătește și iarna undeva la 300 lei”, povestește Cătălin Micu.
Parcul logistic Cassia este proiectat cu depozite mari, organizate în module. „În acest moment, avem disponibile două module, unul de 370 mp și unul de 380 mp, dotate pentru aceste tipuri de depozitare care necesită condiții stricte, cu birouri și vestiare incluse.”