2.9 C
Craiova
sâmbătă, 23 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePersonalul din învățământ, cel mai probabil vaccinat cu ajutorul echipelor mobile

Personalul din învățământ, cel mai probabil vaccinat cu ajutorul echipelor mobile

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, anunță că personalul din învățământ va fi vaccinat cu ajutorul echipelor mobile.

Procedura va fi făcută la Casa Corpului Didactic din fiecare județ și în centrele de vaccinare din universități.

Coordonatorul campaniei de vaccinare precizează că nu a fost luată decizia finală privind vaccinarea cadrelor didactice, dar se va stabili până la finalul săptămânii.

Conferință de presă la Palatul Victoria

RO Vaccinare-Conferință de presă susținută de președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, secretarul de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședinte CNCAV Andrei Baciu, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, Adriana Pistol, și doctorul Călin Alexandru, director general al Direcției Generale Urgente Medicale din cadrul DSU, membru CNCAV#ValeriuGheorghita #AndreiBaciu #AdrianaPistol #CalinAlexandru #SARSCoV2 #ROvaccinare

Posted by Guvernul României on Tuesday, February 16, 2021

„Această etapă va fi realizată cu ajutorul echipelor mobile de vaccinare. Scenariul nu este definitivat, probabil locația în care se va face vaccinarea va fi în casa corpului didactic din fiecare județ, unde se asigură vaccinarea personalului din sistemul de învățământ preuniversitar și respectiv în centrele de vaccinare organizate în cadrul universutăților, în spațiile universităților. La sfârșitul acestei săptămâni vom lua decizia în baza informațiilor primite de la Ministerul Educației”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Reacții adverse

Gheorgiță a anunțat ultimele date statistice despre campania de vaccinare din țara noastră. „La reacții adverse sunt: Pfizer – 556 de reacții adverse, cu durere la locul unde a fost realizat vaccinul si 2300: febră, cefalee, stare de obseală.

Număr total la reacții adverse la Moderna: avem 9 reacții de tip local si 75 de reacții generale.

AstraZeneca: 7 reacții raportate, 4 la nivel local si trei cu febră, cefalee, oboseală sau insomnie”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Doze venite în România

De asemenea, în privința dozelor, acesta a spus că numărul a ajuns în 16 februarie la peste 1,5 milioane.

„Numărul total de doze la 16 februarie este de e de 1.560.590. Stocul existent în această zi este de 262.867 de doze la nivelul centrelor de stocare din țară.

În etapa a doua bilanțul la 15 februarie este de 696.943 de oameni vaccinați, dintre care 242.776 în prima etapă si 453.169 cu a doua doză. În privința oamenilor pe tipuri de vaccinuri: cu BionTech au fost vaccinați 699.215. La Moderna avem 60.916 cu prima doză, de la 4 februarie. Iar cu Oxford 6.012. Sunt date pentru 15 februarie”, a concluzionat acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS