2.9 C
Craiova
vineri, 22 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCum combaţi arsurile gastrice cu ce ai în casă

Cum combaţi arsurile gastrice cu ce ai în casă

Arsurile gastrice sunt o problemă întâlnită adesea, iar disconfortul provocat de acestea ne poate lua pe nepregătite. Cauzele acestora pot fi multe: supraalimentarea, obezitatea, consumul de alimente grase sau /şi de băuturi acidulate, cafeină, alcool, fumatul, stresul sau sarcina. Chiar şi întinsul în pat imediat după masă poate provoca o criză.
Există, însă, mai multe remedii care pot ameliora simptomele neplăcute şi pe care le avem, de cele mai multe ori, în casă, la îndemână.

Mierea de albine şi migdalele

Mierea de albine este foarte bună împotriva arsurilor stomacale, deoarece diminuează intensitatea durerii. O linguriţă de miere înaintea meselor principale ale zilei poate face o diferenţă
Şi migdalele sunt recomandate, deoarece acidul gras din compoziţia lor va neutraliza aciditatea în exces. Astfel, puteţi consuma câţiva sâmburi când întâmpinaţi astfel de probleme.

Oțetul de mere şi sucul de lămâie

Deşi pare surprinzător, atunci când acizii stomacului îți ard esofagul, ingerarea de mai mult acid îl poate calma. Sucul de lămâie şi oţetul pot contracara, astfel, arsurile.
Poţi amesteca o lingură de suc proaspăt de lămâie cu un pahar de apă caldă şi apoi să bei lichidul pe stomacul gol, dimineaţa. Sau în loc de lămâie, amestecă apa cu 2-3 lingurițe oțet de mere şi bea când simţi disconfortul cauzat de arsuri. Poţi adăuga şi o linguriţă de miere.

Bicarbonatul, leac cunoscut

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre remediile populare pentru arsurile gastrice. Se amestecă o linguriţă de bicarbonat într-un pahar de apă şi se bea, iar simptomele ar trebui să dea înapoi în scurt timp.

Bananele ajută

Dacă aveţi banane în casă, mâncaţi una când apar arsurile.
Bananele sunt bogate în antiacide naturale care acționează ca un tampon împotriva refluxului. Sunt o sursă bogată de potasiu și ajută la menținerea nivelului de producție de acid din stomacul tău sub control. Anumite elemente ajută, de asemenea, la creșterea producției de mucoase în stomac, care, la rândul lor, îl protejează de efectele nocive ale producției excesive de acid. Deoarece bananele au un conținut ridicat de fibre, acestea ajută la accelerarea digestiei, reducând astfel incidențele de aciditate.

Ceaiuri benefice în cazul arsurilor gastrice

Pentru a ameliora arsurile, poţi bea ceaiul de anason, chimen şi fenicul. Ayurveda, medicina tradiţională indiană, recomandă în aceste cazuri ceaiurile de scorţişoară şi nucşoară.

Busuiocul este un antiseptic intestinal care absoarbe gazele din stomac, stimulează digestia datorită uleiului volatil şi este eficient în calmarea arsurilor la stomac. Două lingurițe de plantă mărunțită se pun în 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma două-trei ceaiuri pe zi. Ceaiul de busuioc nu trebuie consumat pe perioade mari de timp și este contraindicat femeilor însărcinate sau care alăptează, bebelușilor și copiilor mici.

Ceaiul de ghimbir este şi el foarte benefic. Compușii fenolici din ghimbir sunt cunoscuți pentru faptul că ameliorează iritația gastrointestinală. Ei au proprietatea de a stimula producția bilei și că suprimă contracțiile gastrice, pe măsură ce alimentele și fluidele se mișcă prin tractul digestiv. De asemenea, are efecte antiinflamatorii și anti-greață.

Lactatele pot reduce arsurile

Un alt remediu eficient pentru arsuri este laptele. Un pahar de lapte rece după masă poate regla aciditatea stomacală. Şi un iaurt poate avea acest efect.
Laptele poate ajuta la stabilizarea acizilor gastrici din stomac și vă poate scuti de aciditate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS