2.9 C
Craiova
sâmbătă, 23 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinOamenii de știință au clonat un dihor pe cale de dispariție

Oamenii de știință au clonat un dihor pe cale de dispariție

-

Oamenii de știință au clonat prima specie de animal pe cale de dispariție în SUA, un dihor cu picioare negre, care a fost duplicat cu ajutorul genelor unui animal care a murit acum 30 de ani, potrivit nypost.com.

Micul prădător, pe nume Elizabeth Ann, s-a născut pe 10 decembrie, dar a fost anunțată abia acum.

Elizabeth Ann s-a născut și este crescută la o fermă de creștere a dihorilor cu picioare negre aflată în Fort Collins, Colorado. Este o copie genetică a unui dihor numit Willa, care a murit în 1988 și ale cărui rămășițe au fost înghețate în primele zile de studiere a tehnologiei bazată pe ADN.

Clonarea în cele din urmă ar putea aduce înapoi specii dispărute, cum ar fi porumbelul pasager. Deocamdată, tehnica este promițătoare pentru a ajuta speciile pe cale de dispariție, inclusiv un cal sălbatic mongol care a fost clonat și vara trecută s-a născut într-o instalație din Texas.

„Biotehnologia și datele genomice pot face cu adevărat o diferență pe teren cu eforturile de conservare”, a spus Ben Novak, om de știință principal al Revive & Restore, un organism nonprofit de conservare axat pe biotehnologie, care a coordonat clonările dihorilor și calilor.

Dihorii cu picioare negre sunt un tip de nevăstuică ușor recunoscut prin marcajele întunecate ale ochilor asemănătoare cu masca unui tâlhar. Carismatice și nocturne, se hrănesc exclusiv cu câini de prerie, în timp ce trăiesc în mijlocul uneori vaste colonii de vizuini ale rozătoarelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Costel Gâlcă și Ștefan Baiaram au prefațat meciul UTA...

UTA Arad și Universitatea Craiova se întâlnesc luni, de...

ȘTIRI GdS