La nivelul judeţului Dolj au fost organizate 97 de centre pentru ore remediale în programul naţional pilot „Şcoală după şcoală”. Inspectorul şcolar general, Alexandru Gîdăr, a precizat însă că după modificarea ordinului care reglementează acest program poate creşte numărul centrelor de pregătire, pentru că elevii se mai pot înscrie şi fiecare şcoală are dreptul de a organiza centre de pregătire suplimentară fără să mai ceară aprobarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.
Orele remediale prin programul naţional pilot „Şcoală după şcoală” sunt destinate elevilor până la clasa a VIII-a inclusiv. În Dolj, potrivit inspectorului şcolar general, Alexandru Gîdăr, orele remediale trebuie să înceapă chiar de azi.
„La nivelul judeţului Dolj sunt 97 de centre pentru ore remediale. Cifra este una provizorie pentru că prin modificarea ordinului care reglementează acest program rămâne la latitudinea fiecărei unităţi şcolare să organizeze aceste centre, fără demersuri suplimentare la ISJ dolj pentru a primi aprobare. ISJ Dolj trebuie să fie doar informat de existenţa grupelor. Programul orar pentru orele remediale este fixat de cadrele didactice cu consultarea părinţilor şi a elevilor. Elevii pot depune oricând solicitare pentru ore remediale. Se pot depune cereri în acest sens şi în lunile aprilie şi mai. Profesorii primesc 100 de lei brut pentru fiecare oră remedială, aşa cum este precizat în ordinul de ministru”, a subliniat inspectorul şcolar general.
O parte dintre elevi au fost arondaţi la alte şcoli
În cazul unităţilor şcolare care au avut solicitări puţine, elevii au fost arondaţi la anumite unităţi şcolare.
„Avem şi şcoli care au fost arondate la centre de pregătire. De exemplu, la LIceul de Arte din Craiova vor merge şi elevii de la Colegiul „Elena Cuza” dar şi cei de la Colegiul „Carol I”. La Liceul „Henri Coandă” vor merge şi elevii de la Şcoala gimnazială „Decebal” şi cei de la Şcoala gimnazială „Traian”. Astfel de orgnănizări sunt şi în judeţ. Elevii de gimnaziu de la liceele din Filiaşi şi Băileşti vor merge la şcolile generale din localităţile respective. Elevii din Ghidici vor merge la Rast. La şcolile din Catane şi Negoi s-au organizat astfel încât o şcoală are grupe pentru gimnaziu şi una pentru învăţământul primar. De acum înainte, rămâne la latitudinea şcolilor să se organizeze”, a precizat inspectorul şcolar general, Alexandru Gîdăr.
Elevii care se înscriu la ore remediale, vor avea zilnic o oră în plus în orar care o vor face cu prezenţă fizică la şcoală.