17.8 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTrei controale simultane la Serviciul de Ambulanță Gorj

Trei controale simultane la Serviciul de Ambulanță Gorj

Trei controale au loc simultan la Serviciul de Ambulanță Județean Gorj, în legătură cu moartea inspectorului de la Direcția de Sănătate Publică Gorj.

Sunt verificări de la Direcția de Sănătate Publică Gorj, Corpul de Control al prefectului și Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj. De precizat că Adrian Dobrin, de 48 de ani, internat în stare gravă cu COVID, a rămas fără posibilitatea de a fi ventilat mecanic în timp ce era transportat cu ambulanța de la Târgu-Cărbunești la București. Medicii au luat decizia că este necesar transportul pacientului la o altă clinică. Bolnavul nu a putut fi transportat cu un elicopter, din cauză că plămânii erau foarte afectați din cauza coronavirusului.

Prin urmare, s-a apelat la o salvare din cadrul Servicului de Ambulanță Județean Gorj. Din păcate, ventilatorul de pe ambulanță s-a defectat și pacientul nu a mai putut fi ventilat mecanic.

Se verifică dacă ambulanțele au mai avut defecțiuni similare

Personalul care desfășoară controale, respectiv o anchetă penală la Serviciul de Ambulanță Județean Gorj, vor să afle dacă au fost respectate toate procedurile legale cu privire la service și mentenanță și dacă au existat încălcări ale legii. Ancheta va lămuri și dacă ventilatorul de pe ambulanța trimisă cu pacientul la București s-a mai defectat și în trecut, iar dacă da, de ce salvarea nu a fost trimisă la o verificare amănunțită la un service autorizat sau de ce nu a fost retrasă din misiuni.

Este de amintit că managerul Serviciului de Ambulanță Județean Gorj, Constantin Mitroi, a declarat că nimeni nu ar fi putut să prevadă defectarea ventilatorului, respective arderea siguranței electrice. Dacă însă ventilatorul a suferit în trecut defecțiuni similare, atunci cineva ar fi trebuit să știe că sunt probleme cu echipamentul respectiv, mai ales dacă anterior a fost trimis la reparații.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS