TIMPI DE PREPARARE:
Timp de preparare: 20 min
Timp de gatire: 0 min
Gata in: 20 min
INGREDIENTE:
300 g migdale cu sau fără coajă
1 litru de apă
MOD DE PREPARARE:
Laptele de migdale nu e doar o băutură la modă. Prima mențiune a acestuia este într-o carte de bucate din Irak din secolul al XIII-lea.
Multe persoane îl folosesc în perioada postului religios ca alternativă la laptele de vacă. În prezent, persoanele care au intoleranță la lactoză îl folosesc zilnic, ceea ce a dus la comercializarea sa în toate părțile lumii, potrivit unica.ro
Cel mai sănătos lapte de migdale este cel de casă. Încearcă să-l faci și tu!
Cum se face laptele de migdale
- Migdalele se pun în apă rece timp de 6-8 ore sau o noapte.
- După trecerea timpului de înmuiere, migdalele se scurg de apă și se spală.
- Migdalele se pun într-un blender sau într-un recipient înalt. Se pasează adăugând treptat apa.
- Pasarea se face până ce obținem un amestec omogen și cât mai fin.
- Migdalele se strecoară cu ajutorul unui tifon sau a unui filtru de cafea. Apăsăm foarte bine pasta de migdale pentru a nu pierde laptele.
- Laptele de migdale obținut se poate ține într-o sticlă la frigider.
Opțional se poate adăuga zahăr, miere sau îndulcitor.
Poftă Bună